Sóc de camí vers el país de Canaan (el Patriarcat)

El dia 18 de maig de 2019 es va fer un Homenatge a Pete Seeger a Vilanova i la Geltrú en motiu del centenari del seu naixement. Va ser molt interessant. Jo hi vaig participar una miqueta cantant en el Cor de la Turuta, a través del qual he anat coneixent les cançons d’en Pete i he trobat una curiositat que comento a continuació.
Pete Seeger va cantar I’m on My Way to Canaan’s Land per primera vegada el 1948 quan militava al partit comunista. La cançó diu: I’m on my way to Canaan-land = Sóc de camí vers el país de Canaan, o sigui la Terra promesa. També és curiós que coincideixi l’aparició d’aquesta cançó amb la fundació, el mateix any 1948, de l’Estat d’Israel.
A la Biblia, Antic Testament, Nombres 33:51-53, i al web Europa Indígena hi trobem:
Va parlar Jahvè a Moisès … i li va dir: “Comunica això als israelites: “Quan passeu el Jordà per entrar al país de Canaan, expulseu del davant vostre tots els seus habitants, destruïu tots els seus ídols de pedra i totes les imatges de fosa, i feu desaparèixer tots els seus recintes sagrats. Preneu possessió del país i habiteu-hi, ja que per això us l’he donat.”

Les invasions àries i semites, les primeres, provinents de les estepes russes, cap a la vella Europa, la Vall de l’Indus i la Conca de Tarim, i les segones, provinents dels deserts de Síria i d’Aràbia, cap a l’Orient Mitjà, constituïdes per pastors-ramaders nòmades, militaritzats, domadors del cavall, els aris, i del camell, els semites, estructurats patriarcalment, jeràrquics i adoradors de Déus masculins, van acabar amb la societat matrifocal cremant pobles sencers, assassinant a tort i a dret, principalment els homes, esclavitzant sexualment les dones, arrasant-ho tot on arribaven i implantant el Patriarcat.

No sé quines circumstàncies fan que Pete Seeger hagués fet aquesta cançó o d’altres com ara Turn! Turn! Turn!, extreta de l’Eclesiastès o Cohèlet, atribuït al rei Salomó, un dels reis hebreus més importants. Aquí ho deixo per si pot ser de l’interès dels estudiosos de Pete Seeger o si més no per als interessats en l’origen del Patriarcat.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *