BONA VIDA

Jaume Fàbrega

28 d'agost de 2008
0 comentaris

POMES DEL CIRI, SERRAT D’ OVELLA, RECUIT, MATÓ

Productes tradicionals que donen identitat a al cuina catalana i promouen la biodiversitat, han estat abandoants a la seva sort per la pròpia administració.

POMES DEL CIRI

Un equip d’ investigadors de Catalunya i Nova Zelanda , en l’ etapa de l’ anterior govern català- si més no es va anunciar així- es va proposar estudiar noves varietats de pomes pròpies creant l’ empresa Fruit Futur, en la qual hi participaven societats i cooperatives fruiteres catalanes, entre elles Poma de Girona, en associació amb l’ IRTA (Institut d’ Alimentació i Tecnologia Alimentària), de la Generalitat de Catalunya.La intenció és aconseguir pomes pròpies, adaptades al clima d aquí. Res a objectar, si no fos que la Generalitat, sovint, va començar la casa per la teulada: què diríem de tantes varietats i productes autòctons, deixats morir per la ineptitud i la ineficàcia- de les pomes del ciri al recuit, i del mató al serrat-. Els consellers d’ Agricultura de l’ anterior govern- com Marimon i altres-, segons Pep Riera- veu autoritzada-, varen fer molt de mal a la nostra agricultura. I la cosa ha continuat, reforçada pels titualrs de turisme.

I en el que fa referència a gastronomia, productes alimentaris i agricultura, es perpetuaven- des d’ Agricultura, Presidència o Turisme o des d’ altres instàncies- una polítiques erràtiques, amiguistes i poc útils. Molts d’ aquests col.laboradors,  que han viscut munyint la vaca amb la seva mediocritat i sectarisme (Turisme, Institut Europeu de la Mediterrània, etc.) continuen en actiu sota el nou govern. A més, se n’ hi ha afegit de nous, que continuen la mateixa tònica. Només cal veure els errors monumentals de la pàgina de la Generalitat (encarregada pel sr. Huguet) sobre productes. Ha estat sorprenent, si més no, la capacitat del nostre govern a delegar la representetivitat gastronòmica del país a una colla d’ amics (sovint del propi conseller de torn) d’ aptituds discutibles i, sovint, de competències (lingüístiques, i professionals) més que millorables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!