El púding és l´elaboració dolça típica del Nadal anglès; us explico una recepta motl fàcil i adequada per a les festes que vénen, un púding o greixera de crema de castanyes.
PÚDING DE CASTANYES
El mot púding és propi també de la nostra llengua, ja que els menorquins els varen incorporar des del segle XVIII, fins al punt que s’ ha superposat al terme “greixonera” o “greixera” (greixera de brossat, etc.). Aquí us expliquem un púding de castanyes molt fàcil d’ elaborar.
Ingredients
50oo g de crema de castanyesç50 g de farina d’ ametles
6 cullerades de llet en pols (50 g)
3 ous
80 g de mantega
1 sobre de llevat (“Royal” o similar)
1 culleradeta d’ anís
Farina
mantega
Elaboració
En un bol poseu-hi el sous, la llet en pols i la mantega, fosa al microones. Bateu-ho. Afegiu-hi la farina d’ ametlles,la crema de castanyes i el rom. Bateu-ho tot bé. Totes aquestes operacions les podeu fer a mà o amb una batedora o pastadora elèctrica.
Agafeu un motllo rodó o cassola (greixera), passeu-hi una mica de mantega posa, enfarineu-la i tireu-hi la barreja. Entreu-la al forn a 180º, prèviament escalfat, durant uns 30 o 35 minuts. Traiue-lo, deixeu-lo refredar una mica i desenmotlleu-lo.
Notes
En comptes d’ anís hi podeu posar rom, ratafia o alugn altre licor. Jo hi poso brandi de conservar castanyes , i en faig servir unes meitats per decorar (podeu fer servir marrons glacés). També es pot decorar amb unes sanefes de nata.
La crema de castanyes (crème de marrons, en francès), es ven en llaunes; és molt corrent a França, i aquí també es troba en alguna superfície comercial.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!