BONA VIDA

Jaume Fàbrega

9 de desembre de 2007
0 comentaris

Pastisseria/UN PÚDING MOLT FÀCIL I MOLT BO

El púding és l´elaboració dolça típica del Nadal anglès; us explico una recepta motl fàcil i adequada per a les festes que vénen, un púding o greixera de crema de castanyes.

PÚDING DE CASTANYES

El mot púding és propi també de la nostra llengua, ja que els menorquins els varen incorporar des del segle XVIII, fins al punt que s’ ha superposat al terme “greixonera” o “greixera” (greixera de brossat, etc.). Aquí us expliquem un púding de castanyes molt fàcil d’ elaborar.

Ingredients

50oo g de crema de castanyesç50 g de farina d’ ametles

6 cullerades de llet en pols (50 g)

3 ous

80 g de mantega

1 sobre de llevat (“Royal” o similar)

1 culleradeta d’ anís

Farina

mantega

Elaboració

En un bol poseu-hi el sous, la llet en pols i la mantega, fosa al microones. Bateu-ho. Afegiu-hi la farina d’ ametlles,la  crema de castanyes i el rom. Bateu-ho tot bé. Totes aquestes operacions les podeu fer a mà o amb una batedora o pastadora elèctrica.

Agafeu un motllo rodó o cassola (greixera), passeu-hi una mica de mantega posa, enfarineu-la i tireu-hi la barreja. Entreu-la al forn a 180º, prèviament escalfat, durant uns 30 o 35 minuts. Traiue-lo, deixeu-lo refredar una mica i desenmotlleu-lo.

Notes

En comptes d’ anís hi podeu posar rom, ratafia o alugn altre licor. Jo hi poso brandi de conservar castanyes , i en faig servir unes meitats per decorar (podeu fer servir marrons glacés). També es pot decorar amb unes sanefes de nata.

La crema de castanyes (crème de marrons, en francès), es ven en llaunes; és molt corrent a França, i aquí també es troba en alguna superfície comercial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!