Castell de somnis de Francesc Aguilar

//*// En l'era de la plaga dels set mil milions d'humans //*//

2 de març de 2018
0 comentaris

República Feminista de Catalunya del dia 8 de març.

La vaga feminista del proper dia 8 de març suposa plantar-se contra els pilars de l’opressió, el mode de producció capitalista i el seu aliat social el sistema patriarcal: santificats i justificats per les superestructures ideològiques , religions, ciències masclistes associades i cultures conservadores. Les lleis, si comencen a ser igualitàries al món occidental, disten molt d’una plena aplicació.

La necessària alineació de la lluita feminista en la construcció de la república obre una finestra d’oportunitats a la República Feminista de Catalunya impulsada des de la desobediència civil i la resistència pacífica.

La Intersindical-CSC en el seu Manifest 8 de març de 2018: Les dones marquem el camí , després d’exposar els motius de la vaga, afegeix com a text final:

La República Catalana, una oportunitat per a les dones

Al nostre país, l’oportunitat d’esdevenir un subjecte polític sobirà ens situa en un escenari immillorable per construir un nou marc de relacions polítiques i socioeconòmiques, així com per establir un nou marc de relacions laborals. En aquesta conjuntura favorable i en el decurs del procés de debat constituent, que volem obert, de baset i participatiu, el moviment feminista i les dones que formem part també d’altres espais d’incidència ,com el sindical, estarem en disposició de situar les demandes feministes, l’eradicació de les violències masclistes, la lgtbifòbia, etc. en el centre del debat polític. Esdevenir sobirans políticament i econòmica, en el marc d’una República de drets i social, ens situa en un context únic per exigir pressupostos socials amb perspectiva de gènere, per exigir desenvolupar polítiques públiques que transversalment ens permetin avançar cap a la igualtat efectiva de drets i deures entre dones i homes, tot superant la desigualtat estructural que patim les dones.

Tenim l’oportunitat històrica de construir una República més justa i igualitària, enfront d’un Estat autoritari que aplica polítiques regressives i repressives en drets polítics i socials, així com polítiques econòmiques austericides que estan liquidant els drets assolits per la classe treballadora i pel moviment feminista durant les darreres dècades; polítiques, en el seu conjunt, que perpetuen l’opressió cap a la classe treballadora i les dones en particular.

Per la Intersindical-CSC construir la República Catalana independent és una oportunitat per poder situar les demandes feministes en el centre de les polítiques públiques. És l’única possibilitat, ara i aquí, per fer polítiques que situïn la vida en el centre de les activitats econòmiques.

No acceptis les coses que no pots canviar. Canvia les coses que no pots acceptar!” Angela Davis

El 8 de març fem vaga. Per tu, per nosaltres, per totes.

8 DE MARÇ, TOTES AL CARRER.

Per què convoquem una vaga general el 8 de març

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!