Feliu Ventura

música i lletra

18 de març de 2009
Sense categoria
3 comentaris

Terror a la Universitat

He estat tot el matí llegint les notícies i veient els videos del desallotjament de la tancada a la UB i les posteriors càrregues policials i estic indignat.
Com a estudiant universitari vaig assistir als últims anys d’una universitat on la llibertat i el coneixement eren les columnes que sostenien aquesta eina de la societat.
Primer van entrar els bancs, per la porta de darrere, amb les targetes universitàries. I, a poc a poc, les empreses s’anaven bastint de la mà d’obra barata de les pràctiques dels universitaris menys becats de l’univers.

Amb Bricalls i Bolonyes la universitat ha anat degradant-se a parvulari esclau.
Ara la imatge d’un estudiant va associada a un senyor amb porra perseguint-lo? com fa quatre dècades?

Per entrar a la Universitat un s’ha de treure la gorra en senyal de respecte. Utilitzar la policia per desallotjar una protesta a la universitat (la casa del coneixement i la llibertat al servei de la societat) és d’una mesquinesa i baixesa moral incalculable per paràmetres humans i socials. No hi ha excusa i és terrorisme. Davant la falta de diàleg: els estudiants han fet un tancament i el rectorat ha enviat la policia. Hi ha una desproporció, poc universitària, evident.

Hi ha un únic responsable del trencament del diàleg: els diners.
Algú pot explicar si Bolonya és un benefici per a la societat? o es tracta de fer empreses més competitives? Bolonya protegirà el coneixement i la llibertat?

Com a antic estudiant universitari em sent amb l’obligació moral de protegir la universitat que estime, denunciant els fets d’avui i demanant l’immediat alliberament dels detinguts, més per una acció del govern de la Universitat que no per una acció dels estudiants.

  1. quan la protesta ja fa qutre mesos o més que dura i estan ocupant un edifici històric, em penso que s’ha de dir prou. Hi ha moltes formes de protestar…
    No és tant tot això de Bolonya, ho esteu magnificant…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!