Esperanto*Cat

El bloc de l’Associació Catalana d’Esperanto

Catalunya aconsegueix la vicepresidència de la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística

Sense categoria
La directora general de Política Lingüística del Departament de Cultura, Yvonne Griley, ha estat escollida per unanimitat vicepresidenta de la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística (Network to Promote Linguistic Diversity NPLD) en representació de la Generalitat de Catalunya. Càrrec que ostentarà durant un mandat de dos anys.

Aquesta és la primera vegada que un representant català ocupa un càrrec en aquesta xarxa. La designació es va produir el passat 4 d’octubre durant la celebració de l’assemblea general de la NPDL a Corti (Còrsega). La presidència de l’NPLD serà exercida en aquest nou mandat per Jannewietske de Vries, representant del Govern Regional de Frísia.
 
La directora general de Política Lingüística ha remarcat que “d’aquesta manera la Generalitat referma el seu compromís amb la defensa de la pluralitat lingüística europea i l’adequat reconeixement que cal per part de les institucions europees” i ha destacat que “Catalunya  sempre ha volgut aportar a Europa els valors del respecte i la defensa de la diversitat, i ara ho podem fer amb més intensitat des de la vicepresidència de l’NPLD”.
La xarxa NPLD va ser creada l’any 2007 amb la finalitat d’influir en les polítiques lingüístiques de la Unió Europea relatives al reconeixement de les llengües regionals i minoritàries i a la gestió de la diversitat lingüística en el context d’Europa. Catalunya s’hi va adherir com a membre de ple dret l’any 2009.
La xarxa compta amb la participació d’alguns governs estatals de la Unió Europea, governs autònoms, associacions, com el CIEMEN (entitat membre de la FOCIR) , i entitats culturals que treballen en la promoció de la pluralitat lingüística, universitats i centres de recerca. Actualment hi són representades 16 llengües europees: català, occità, escocès, irlandès, basc, gallec, còrnic, bretó, frisó, gal·lès, estonià, finès, suec, lituà, cors i sami.

Font: FOCIR 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.