Contra-crònica de la final del Sona 9 2010. Jo vull ser la meva iaia

Aquesta és la crònica no oficial de la nit d’ahir. Quina nit? Aquesta. La dels 10 anys del Sona 9. La versió oficial és aquesta.
De tot plegat, destacarem dos moments brillants: el primer, quan Ferran
Amado (l’home del Sona 9) va volar pels aires de les mans dels músics.
Excel·lent. Merescudíssim. Ell és el que fa 10 anys que recorre escenaris, aconsella a grups i fa que el Sona 9 existeixi. Felicitats!
El segon moment clau? Un fi de festa cantant “Sóc un tuixó” un dels
grans hits de The Gruixut’s. Qui el cantava? Tots aquells participants de la gala dels 10 anys. Fantàstic!

“Jo vull ser la meva iaia” i més encara després del concertàs que van oferir ahir el trio de Vic encapçalat per Ernest Crusats. Sí, La Iaia són els guanyadors del Sona 9 2010. Però tan Pulpopop (Premi Joventut) com Bläue (Premi Èxit) poden estar contents. Ser a la final és el premi. I no és un comentari comodí. És una frase certa. Tots els finalistes de l’any passat han gravat disc i fan coses. Cal aprofitar el moment i tirar endavant. Aquesta és la clau. Una clau que de ben segur també seguiran Joan Dausà i els Tipus d’Interès, guanyadors del premi per votació popular. Bé! I què més? Doncs quatre apunts d’aquells d’entre bambalines… Fem safareig!

* Siusplau, que Sanpedro gravin un nou disc. Per petició poc-moderna.
* Ix! triomfen a Madrid. Els de Cadaquès faran demà el seu cinquè concert allà. Curiós, no? Bona notícia, sens dubte.
* Citarem a Els Amics de les Arts. Perquè? Doncs perquè ens
enllacin al seu bloc i així sumem visites. Alguna raó més? Alguna exclusiva? Només direm que després de l’estiu, amb el ritme actiu però més relaxat (allò de no tenir bolo cada dia), fan més bona cara. Preparen aquesta reedició i estan contents. Faran un fi de gira d’alçada al Palau de la Música. Sempre bones notícies.
* Sí, els Manel estan gravant el seu nou disc (mireu quin grup de feixbuc!). Ahir ens ho van confirmar.
* Felicitats també a Lluís Marquina per la tasca de presentació. Resultat? Molts satisfactori!
* El disc de Mine! (guanyadors de l’any passat) agrada i el seu directe també. Aquesta és la sensació rebuda de diversos sectors, i és una grata notícia. Ens n’alegrem!
* La sala Bikini estava a petar. Això ja comença a semblar els Premis Enderrock… quina por!
* Aquí la crònica dels Rosa-Luxemburg, mestres del sarau en qualsevol esdeveniment. I aquí una altra crònica, la de l’Eric Herrera. Per descomptat, les imatges són de rockviu.
* Brillant seguiment de la final via Twitter. El hashtag #Sona9 va ser un èxit. En Palà (que també n’ha fet crònica) va encarregar-se de donar vida a les piulades enderrockaires, fent una crònica de la nit. Excel·lent!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *