ESMORZAR DE LA TERRA

ESPAI DE DEBAT (vss./)

15 de desembre de 2023
0 comentaris

ACTE 284 (2023-12-15) A LA VILA JOIOSA, DE DINAR, MARMITAKO

Veïns de la Cala de la Vila Joiosa, alguns d’ells d’origen basc, s’ha dinat marmitako en la finca “El Carratalà” en la partida de l’Ermita. En la mateixa hi ha hagut persones veïnes de la Cala, membres de Baix de la Figuera, d’Esmorzar de la Terra i de la Penya Penyoreta.

El marmitako al País Basc és un estofat de peix que es va originar a bord dels vaixells que pescaven tonyines al llarg de la mar Cantàbrica. És un menjar fet amb peix, creïlles, cebes, pebreres i tomàquets.

Un dels veïns de la Cala, d’origen basc, ha sigut el cuiner de l’esmentat plat.

Abans, durant i després del dinar, s’ha parlat de diferents temes d’actualitat i entre altres:

  • La falta o necessitat de pluja i un poc de fred. En altres paraules, del canvi climàtic que estem patint.
  • De diferents cultius de l’època de l’any.

També s’ha tirat en falta a Ximo Mingot i des de darrere del fum del seu cigarret els seus interessants comentaris.

Com no podria ser d’una altra manera, el pastisser de la Cala, ens ha portat unes delícies de la pastisseria.

La Vila Joiosa, 15 de desembre de 2023.

Esmorzar de la Terra, Espai de debat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!