Mandat 1-O: Edificar la República Catalana Independent

2.044.038 VOTANTS, EL 90% A FAVOR DEL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA ( 1r octubre 2017 ). Objectius: Completar la DUI, assegurar la Llengua, institucionalitzar la República i el territori.

28 de novembre de 2022
0 comentaris

La gran moguda: Salvar el català!

 

Si volem podem, el català és cosa de tots.

Salvador Molins

28.11.2022 | 04:39

El Sr. Badia té tota la raó. Ara és el moment de començar caminar per assegurar el present i el futur de la nostra llengua catalana.

Ha de ser una actuació sistemàtica i continua de tots, parlants, professionals i polítics. Cal prendre’n consciència i a cada atac o desídia n’hem d’aprofundir el propòsit i l’exigència. Aquest ha de ser el contra atac pacífic i educat però totalment contundent.

Hem arribat al límit, no podem desaprofitar aquest clam general d’alarma. No ens pot tornar passar el que ens va passar quan Jordi Pujol i el seu darrer govern van perdre l’ocasió d’implementar el doblatge al català de les pel·lícules de cinema i televisió, ni que els doblatges els hagués hagut de pagar la Generalitat de Catalunya.

Quan volem esperar per posar llengua i cultura al capdavant de tota la Nació, de tot el domini del català, començant per Catalunya.

Llengua i cultura són l’ànima del nostre Poble i garantia de la nostra identitat. Les corresponents partides dels pressupostos per a llengua i cultura han de ser els corresponents i necessaris per poder encarar amb èxit aquest fet cabdal.

No ens adormim sisplau, ara no!

I aquesta batalla també l’hem de guanyar
al carrer, al treball, a les botigues, als patis de les escoles, … arreu!

No tenim cap excusa.

Visquem la Llengua i la Independència, són indestriables, no en baixem, no les abandonem.

Salvador Molins Escudé, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR BlC.

 

PS1: La batalla de la llengua es pot guanyar a l’escola.

https://www.vilaweb.cat/noticies/batalla-llengua-guanyar-escola/

 

PS2:

Les cinquanta mesures per a reactivar el català a les escoles: sense C1 automàtic i proves als professors

https://www.vilaweb.cat/noticies/cinquanta-mesures-catala-escoles-consell-linguistic/

Yï

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!