Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

30 d'octubre de 2020
0 comentaris

Poetes catalanes (160): Iolanda Bonet i Marí


Iolanda Bonet Marí va nàixer a Eivissa el 1955. És poeta, escriptora i mestra d’escola. Va realitzar els seus estudis a la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) i a la Universitat de Barcelona .
* Guanyadora de diversos premis literaris (Premi de la Nit de Sant Joan, Premi de Narrativa Infantil Ciutat d’Eivissa, Premi de relat Joan Castelló Guasch)..
* Va dirigir el treball escolar de recerca Cançoniues (1991).
* Ha escrit diversos llibres de narrativa infantil: Es peixet des riu verd (1992), Sa ploguda de granotes i altres contes (1993) i la novel·la El meu mestre és una màquina (1994).
* El 1996 va guanyar el Premi de Narrativa Infantil Ciutat d’Eivissa amb l’obra Contarelles (a la llum de la nit).
* Els seus poemes apareixen publicats a les antologies: “Dance the guns to silence, 100 poems of all the world” (Londres), “Poetes de les Pitiüses” (Eivissa), en la web “Magpoesia” (Mallorca), en compilaciones como “Poemes per a un món millor” (Barcelona) i en revistes internacionals (PEN) entre altres.
* Al llibre “2… o morir sens ser vista” va escriure sota el punt de vista d’una xica doblement emigrant. A Darrera les coses va optar per la prosa poètica per a oferir un innovador assaig poètic com a fil conductor narrativu sobre un quadre .
* En música, els seus llibres han estat musicat i interpretats per l’orquestra del Conservatori d’Eivissa sota la direcció d’Adolf Villalonga. El poema “Ardent metall” ha estat cantat per grups com Ressonadors i Projecte Mut i fins i tot al CD “Corda i poal”. A l’interior de “En el buit” del llibre “Crits de mar” , “Eulària” es el poema que ha musicat el seu editor Ramon Mayol.

BREU ANTOLOGIA POÈTICA

https://www.facebook.com/libreria.casasilva/videos/572616853394532

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!