Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

7 de juliol de 2013
0 comentaris

Diari de Mestràlia (3)

Tinc 45 anys i puc dir que mai abans havia viscut una jornada en l’àmbit lúdic tan intensa i feliç com la d’ahir en el marc de Mestràlia. Començava ben d’hora al matí enllestint tots els serrells. Els i les membres de Soldevila saben com treure’s la feina dels dits, i en hora i mitja tot estava llest per donar el tret d’inici. Estava un xic nerviós amb l’actuació que havia de fer els Grallers i Tabalers de Campredó, que tenien el seu gran dia pels carrers de la població. Un altre grup sorgit a redós de la festa, de Mestràlia, de Soldevila, el qual he impulsat des de l’inici. Va tenir un recorregut formidable pels carrers i bars d’un Campredó, amb una població amb ganes de veritable festa.
Durant la inauguració de la fira, el director Damià Grau va poder explicar les greus dificultats econòmiques i la manca de suport financer per part d’algunes institucions que ens han deixat a zero, a excepció del govern local campredonenc.  
Tot el dia es va viure amb intensitat. Xerrera amb els expositors és una de les  essències del certamen. L’amic Joaquim Vilarnau va impartir una xerrada sobre la relació entre música i poesia, que va estar molt bé. La preparació del sopar va comptar amb molta gent, cosa que va alleugerir la feina òbviament. Els carrers de Campredó es van omplir de joia i festa amb tota mena de grups vinguts d’arreu dels Països Catalans. Una activitat francament molt bonica de la qual vam gaudir llarga estona. 
El sopar de dissabte a Mestràlia està sempre carregat d’un ambient exquisit, molta reivindicació i molta música. Enguany ens acompanyaven els i les membres del grup Batukanya de Canyelles (Garraf), amb drac i pirotècnia inclosa, que van fer una actuació exquisida. Havien vingut gratuïtament amb mitjans propis!!! Increïble i moltíssimes gràcies.
L’actuació de les joves d’Ai Carai, del Camp de Tarragona, va estar precidid pel gran Miquel del Roig. Sense pèls a la llengua ens va fer saltar i gaudir d’un memorable recital. Adéu Espanya!!! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!