Diari d'un Culer

Sovint comparen un gol amb un orgasme. No hi ha comparació, és millor un gol

16 de setembre de 2005
1 comentari

Presumptes culpables

Aquesta setmana ha arribat als jutjats el tracte injust que han de patir els socis que tenen la desgràcia d’ocupar la zona de general als gols de l’Estadi, especialment aquells que van al Gol Nord. Les incomoditats són producte de la justificada lluita de la directiva contra els violents feixistes que van créixer emparats i subvencionats per les anteriors juntes. Però la ‘tolerància zero’ contra els grupuscles criminals no ha de laminar els drets de tots els socis d’una zona del Camp Nou aplicant un principi de culpabilitat generalitzada a tota un zona de la grada.

Sembla ser que els socis de Gol Nord han de presentar-se a les portes d’accés amb el DNI que acrediti la titularitat del carnet. Aquest fet els impedeix deixar el carnet a amics o familiars quan ells no poden anar-hi. També alenteix l’accés a l’Estadi provocant llargues cues que s’incrementen pels escorcolls que efectua la policia. Alhora, des del famós Barça-Madrid d’en Figo, ambdós gols s’han convertit en gàbies i darrera de les porteries han col·locat unes xarxes que limiten la visibilitat del camp. Un fet curiós si es té en compte que les imatges del partit van demostrar que els mòbils, ampolles de JB i caps de porc van caure des de la zona de Lateral.

Sempre he aplaudit i aplaudiré la lluita de Laporta contra el feixisme violent que implantava la por a la grada amb agressions i xantatges. Les directives de Nuñez i Gaspar van recolzar aquests grups i formes part de la nostra vergonya col·lectiva fets com el minut de silenci guardat a l’estadi per la mort d’un membre del Boixos Nois amb antecedents penals o les nombroses agressions que van patir grups de joves com Sang Culé o agrupacions de socis que senzillament discrepaven amb les anteriors directives.

Per acabar amb aquest passat negre el club ha decidit donar llibertat total a la policia i el resultat ha estat la pèrdua de drets de socis innocents. En l’aplicació al Camp Nou del binomi seguretat-llibertat els aficionats que van als Gols de l’Estadi han de patir el ser considerats socis de segona.

Cal, per tant, imposar-se un estricte rigor a l’hora de portar a terme la política de tolerància zero perquè no paguin justos per pecadors. El Camp Nou té càmeres enfocant permanentment a la grada, té serveis de seguretat interns, té un sistema per controlar quins carnets entren i per quina porta ho fan… Seria bo aplicar d’una vegada per totes tots aquests elements per separar aquells que tenen actituds violentes dels que simplement va a animar al Barça.

  1. Estic totalment d’acord amb tu però, segons la meva informació, els incidents que vàren tenir els socis en l’estadi va ser perquè en el club encara no els hi constava que havien realitzat el pagament dels abonaments. Per tant, en aquest cas els culpables serien qui porten aquesta gestió administrativa.

    Tot i així, intolerància amb els violents!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!