Holotúria

Filtrant tot el què ens passa pel davant...

14 de febrer de 2016
0 comentaris

La CIA documenta un OVNI sobre Barcelona… el 1952!

El 17 de maig de 1952, un tal Francisco Andreu va observar un OVNI a Barcelona. La premsa ho va publicar i la CIA ho va incloure en un informe classificat que ha estat fet públic recentment junt amb d’altres informes relacionats amb el fenomen OVNI arreu del món, principalment entre 1940 i 1950, i que forma part d’una sèrie de documents que ja varen ser desclassificats el 1978.

OVNI Barcelona 1952Val a dir que per ser un document de la CIA hom esperava trobar-hi més informació, com ara el mitjà que va publicar la notícia o la foto a la què fa referència. Això no obstant, ens trobem davant d’una descripció força interessant ja que, com el mateix testimoni afirma, el comportament de l’objecte no concorda amb el que esperaríem dels clàssics OVNIs.

Fonamentalment va veure quelcom similar a un coet que deixava un rastre de fum que semblava sortir de dos punts propers. El cas és que ni l’aeroport del Prat ni el de Sabadell havien detectat cap objecte en aquella trajectòria.

Segons s’indica en l’informe, l’objecte va deixar d’emetre fum a l’alçada de Badalona, va desaparèixer durant uns segons i va tornar a aparèixer tot deixant anar fum de nou.

Una allau de trucades a la redacció del diari (el nom del qual no apareix enlloc) van deixar constància del fet. Cap al final de l’informe es torna a fer referència a una foto de l’estela deixada per l’objecte, però com ja hem apuntat més amunt no hi ha rastre de la prova gràfica als papers de la CIA.

Resulta evident que no ens trobem davant d’un cas especialment espectacular, però sí que en podem extreure algunes conclusions:

  1. La CIA porta documentant incidents OVNI d’arreu del món des de 1940
  2. Els documents desclassificats demostren molt poca rigorositat i es limiten a descriure testimonis concrets, sense incloure proves gràfiques
  3. Des de 1978 la CIA no ha desclassificat més documents

Malgrat tot, al blog de la CIA trobem un apartat especialment interessant on se’ns donen 10 consells que cal seguir a l’hora d’estudiar el fenomen OVNI o “platets voladors” com diuen ells i que es pot resumir fàcilment amb una frase: aplicar el mètode científic!

Us convido a xafardejar els documents que la CIA posa al nostre abast, és quelcom força interessant. D’altra banda, resulta curiós (o no) com relacionen aquests informes amb la famosa sèrie Expedient X i com utilitzen de manera descarada un llenguatge humorístic per a referir-se a tota aquesta temàtica.

Per cert, escric això el Dia de la Ràdio (sí, ho he escrit aquest dissabte) tot recordant l’Andreas Faber-Kaiser

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!