Cucarella

Toni Cucarella en roba de batalla

4 de febrer de 2009
18 comentaris

Adéu PP?

Amb motiu de les darreres eleccions, el Bloc va engegar un campanya que es deia “Adéu PP”. Una frase que representava un fort anhel de la societat democràtica valenciana. Farts de la devastació del territori, de la corrupció política, de la censura i la manipulació informativa, farts del menypsreu a la nostra llengua, a la nostra literatura, a la nostra música… Adéu PP, era l’eslògan de batalla. Clar i contundent.

Però, tot i la minsa implantació política, Salem serà el tercer ajuntament que el Bloc pacta amb el PP, amb les places majors d’Almussafes i Calp (que jo recorde ara). Si la implantació fóra més alta, potser els pactes Bloc-PP serien més abundants.

Estic d’acord que el PP i el el PSOE són corda i poal del mateix pou. Però tal com tracta el PP el País Valencià, no hi ha justificació possible per a donar-los cap alcaldia. És preferible quedar-se’n al marge, continuar ferms a la banda dels demòcrates. Al capdavall el País no guanya gaire amb aquests pactes contra natura. No hi ha canvis en l’actitud del PP. No millora la nostra qualitat democràtica. I el Bloc es posa en una situació de dubtosa justificació, a més de l’erosió electoral que li suposa aliar-se amb el pitjor enemic del País Valencià.

 1. Efectivament Toni, el Bloc ja no pot seguir enganyant doncs ja fa temps que els vegem la cua i, com magistralment has demostrat al teu article, és impossible no adonar-se’n de que és realment el Bloc i que pretén. Evidentment, malgrat tot, encara hi ha gent que defensa (i defensarà) el Bloc, faltaria més, però ja comença a donar vergonya aliena cada vegada que algú intenta justificar el “progressisme” i “l’independentisme” del Bloc.

  Salut

 2. Toni, ja trobava a faltar algún cometari teu.
  En efecte el Bloc, ara per ara, és un partit plé de contradiccions que tracta de justificar amb una supossada assimilació de la realitat.
  No es pot entendre que un partit nacional li dóne l’alcaldía d’un municipi a altre partit estranger, bé siga al PP o al PSOE.
  Un partit nacional com el Bloc hauría de quedar-se fora d’aquests pactes, encara que això supossara no governar o no tenir quota de govern a un municipi. L’honradessa, l’integritat i l’estima per la gent i el país s’ha de demostrar amb el treball i la crítica, possant en evidència les destrosses i les polítiques nefastes que els espanyols escometen al nostre país. Cal donar exemple i no aixoplugar al PP ni al PSOE. Sempre val més restar a l’opossició i treballar dignament que lliurar un poble a l’ocupant. D’això que fà el Bloc se’n diu despullar un “sant” per vestir-ne un altre. Si el PP i el PSOE ténen problemes que se les avíen, la gent del país ha d’espavilar-se i els partits nacionals cal que siguen més dignes i orgullossos.
  Atenció: el mateix que pense del Bloc val també per a Esquerra. Incomprensiblement aquesta formació ha lliurat el govern del Principat, per dues voltes, als botiflers del PSC.
  I es què la classe política dels PPCC estàn mancats d’orgull.
  No sé tú com ho voràs, però jo pense que en lloc de fer pactes amb el PP o el PSOE, més els valguera als partits d’arreu dels PPCC formar una plataforma o coalició per a defensar els nostres interessos i les nostres aspiracions tant a les institucions europees, com al congrés espanyol i als diferents governs dels nostres territoris. Mentre actúen dividits, cadascú fent la guerra per la seva banda, els espanyols tindràn el terreny adobat per fer de nosaltres el que vulguen.
  Jo sempre he pensat que primer és el país, la nació i després els partits i les seves ideologíes.
  Sóc d’esquerres, republicà i independentista, però ja m’aniría bé que al meu país i/o a la meva nació governara un partit de dretes nacional si amb això aconseguíem l’independència i la nostra unitat.
  Salut!

 3.      Aquestos pactes antinatura haurien d’estar prohibits en els estatuts del partits, so pena d’expulssió de qui els provoque. Però quan es donen com en aquest cas i d’altres, són els votants del partit qui tenen que manifestar-se en contra del pacte al sentir-se traïts pel que ells varen votar. Inmediatament vindria la inhabilitació del personatge en qüestió. De tota manera i de ben començament hauria d’estar prohibit el pacte amb aquesta gentola pepera.

 4. Toni, potser coneixes molt bé la realitat de Salem i per això opines. Jo no la conec però si que conec a l’alcaldessa del meu poble (PSOE), que governa des de fa més de 20 anys i que és molt més antidemocràtica que molts regidors del PP.

  Si vols informació més concreta la demanes, però no digues que estar al costat del PSOE és estar amb els demòcrates perquè i ha molts exemples que emostren el contrari.

  Rosella

 5. No conec massa la situació política dels pobles dels que heu parlat però de totes maneres, em sembla totalment incoherent que un partit com el Bloc que es fa dir “progressista” s’ajunti amb el PP.

  A Vinaròs, en canvi, el Bloc està realitzant una molt bona feina aquesta legislatura fent valer el seu vot determinant en totes les votacions però això si, amb tota independència. M’explico, el govern municipal a Vinaròs el formen PSPV i PVI (Partit de Vinaròs Independent) amb majoria relativa i gràcies al vot del regidor del Bloc que va refusar entrar al govern (ja que té el vot necessari per fer la majoria). Doncs el Bloc va renunciar a estar al govern per poder decidir en els projectes que es fan a la ciutat amb total independència dels altres partits majoritaris. Hi ha casos que ha votat amb el PSPV i n’hi ha d’altres que ha votat amb el PP, però sempre amb independència de pensament i criteris.

  A més, durant aquesta legislatura, el Bloc de Vinaròs s’ha acostat al poble a demanar-li la seva opinió i ens moltes ocasions l’ha transmés al ple ordinari en forma de moció o petició. Es pot dir que el Bloc a Vinaròs està fent política de carrer…

  Evidentment que el que està fent el Bloc a Vinaròs no és un denominador comú al País Valencià i per tant, és un cas localitzat.

 6. A Simat, Esquerra Republicana del País Valencià, en l’anterior legislatura, va promoure un pacte amb el PP i amb el Bloc per a desbancar als PSOE del govern municipal. I va ser el Bloc qui no va acceptar, la qual cosa que li va costar moltes crítiques i fins i tot pamflets anònims al aleshores regidor del Bloc, Aureli Mansanet. També per part dels simpatitzants d’Esquerra.

  A Catalunya, tinc constància que també hi ha pobles on Esquerra ha pactat amb el PP (sí, encara que semble contranatura i tot el que vulgueu!).

  Al meu poble fa uns anys va haber una legislatura del PP, el PSOE i el Bloc per a desbancar a un alcalde d’un grup independent.

  A Cullera recorde fa ja temps, que Esquerra Unida i Unió Valenciana van pactar per a tirar als del PSOE.

  … i podríem continuar i continuar … la política local és molt difícil de ser jutjada des de fora.

  En el cas de Salem, podríem preguntar-li al regidor del Bloc, germà de Juli Fenollar, que per cert, demà presentarà el llibre “Històries del Paradís” de Xavi Sarrià (cantant d’Obrint Pas) junt a Dídac Botella a Ca les Senyoretes d’Otos.

  Ciao

 7. No és que vulga afegir llenya al foc, però a Torreblanca (el poble del president del Bloc)mana el PP amb el suport dels 3 (o 4, no ho sé) regidors del Bloc.
  Amb tot vull fer un comentari: el 99% dels votants del bloc crec que si voten aq partit després no entendran aq tipus d’aliances, per“o cada ponle és un món i faltaria saber les causes que han portat a aq pacytes una miqueta, diguem-ne, “contranatura”.
  Llegesc sempre els coemntaris que feu del Bloc i us he de dir que SOU INJUSTOS.
  Jo, com que crec fermament en els P Catalans, i donada la , diríem, falta de valor del Bloc, no els vote. Però d’ací a haver d’acceptar les barrabassades que dieu, hi ha un bon solc!!!
   La gent del meu entorn que vota i/o milita al Bloc ni són blavers, ni són d’esgñésia ni res del que sovint es llegeix per ací. La qüestió és que el bloc agrupa un ventall de gent amb interessos i punts devusta diferents, això és veritat. però NO PUC ACCEPTAR que englobeu el Bloc com un partit de pseudoblavers etct, etc. éS FALS, i, per tant, tampoc no fem un bé al país.

 8. Si bé cada poble és diferent, i també que hi ha gent del PSOE amb la que costa molt de pactar, crec que la guerra contra el PP ha de ser en totes bandes, i no poden haver escletxes. Sobre tot perquè són ells els que ara manen i els que ara ens destrossen el País. Per cert Cristina Suñer fa hui unes declaracions en Levante semblants al que tu dius. Per als qui des del BLOC treballem per fer fora el PP totes aquestes coses només són que entrebancs.

 9. El PSOE del País Valencià sempre és bo? El PSOE del País Valencià és a tots els llocs un exemple de bona gestió? El PSOE del País Valencià és un déu?

  NO, en qualsevol cas.

  I cada cas és un món.

  Si el sr. Cucarella es queixa de què el BLOC pacta ací o allà amb el PSOE (tres casos concrets) davant els 40 casos en els quals el BLOC pacta amb el PSOE del PV governs locals, és que pensa que el PSOE és un autèntic deu exmachina al qual se li cal devoció, promoció i respecte, faça el que faça.

  Vote al PSOE i deixe en pau al que faça o deixe de fer un partit (sospitós, dubitatiu, equivocat) que no és el seu, com és el BLOC.

  Segons el sr. Cucarella: més val que el BLOC li done suport a un PSOE del País Valencià, encara que siga una autèntica merda (amb perdó de tots) que assistir a una situació de sobirania partidària, per part del BLOC.

  És a dir, que “antes roja” que “coherent”.

  Faça-s’ho mirar, això.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!