24 de març de 2015
0 comentaris

AQUEST DIMECRES 25 DE MARÇ A LES 19:30 PLE DE L’AJUNTAMENT DE L’ALCÚDIA, PENÚLTIM D’AQUESTA LEGISLATURA

Compromís presenta tres mocions sobre els impagaments als menjadors i escoles públiques, de rebuig al TTIP -acord comercial entre la UE i els Estat Units; i per la recerca d’una solució justa i definitiva al conflicte del Sahara.

El dimecres 25 de març a les 19:30 al Saló de Plens de l’Ajuntament tindrà lloc el ple del mes de març. Compromís per l’Alcúdia ha presentat les següents mocions:

1- Sobre els impagaments als menjador i escoles públiques, entre elles les de l’Alcúdia. Manifestant el rebuig per la situació d’impagaments a les escoles, pel que fa a les despeses de funcionament i beques dels menjadors escolars i a les despeses de funcionament dels centres, després de 4 cursos consecutius en els que la Conselleria d’Educació no ha sigut capaç de normalitzar la situació amb els centres. Instant a la Conselleria d’Educació a que a la major brevetat possible, s’abone als centres educatius i menjadors escolars les quantitats pendents corresponents al funcionament dels centres i a les beques i funcionament dels menjadors, així com que en el futur aquestes ajudes siguen ingressades puntualment.

2- De rebuig al tractat comercial entre la Unió Europea i els Estats Units, més conegut com TTIP, ja que l’acord tindrà un impacte ampli i irreversible en molts aspectes de la nostra vida quotidiana. Especialment en la salut, l’alimentació, el treball, la seguretat dels productes, el medi ambient, els drets laborals i les polítiques de privadesa. Fins i tot podria canviar profundament la manera en què usem les institucions democràtiques per establir regulacions en tots aquests camps, assaltant, per tant, els drets de la ciutadania. La firma d’aquest tractat pot esdevenir una desregulació per la porta del darrera que afectaria directament a matèries tant sensible, com la salut, el medi ambient o els serveis públics, entre ells els serveis que presta el món local, amb una clara voluntat de privatitzar i laminar competències i capacitats a les institucions públiques. Es proposa instar al Govern Valencià i al Govern de l’Estat espanyol a mostrar formalment davant la Comissió Europea i el Consell el seu rebuig a l’actual text de proposta d’Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió entre la Unió Europea i Estats Units, així com declarar l’Alcúdia «Municipi contrari al Tractat TTIP» defensant els serveis públics bàsics per a la solidaritat i redistribució social.

3- Per la recerca d’una solució justa i definitiva al conflicte del Sahara. Instant al Govern Espanyol en la seua qualitat de Potència administradora de iure, membre del Grup de Països Amics del Secretari General per al Sàhara Occidental i membre no permanent del Consell de Seguretat durant el mandat 2015/2016 a: Complir amb la seua responsabilitat per a posar fi al procés de descolonització del Sàhara Occidental, inconclús des de 1975, mitjançant la celebració d’un referèndum que assegure l’expressió lliure i autèntica de la voluntat del Poble Sahrauí. A defensar la doctrina consolidada de les Nacions Unides en matèria de descolonització i Territoris No Autònoms per als que regeix la Resolució 2625 de l’Assemblea General de les Nacions Unides que instaura: “L’establiment d’un Estat sobirà i independent, la lliure associació o integració amb un Estat independent o l’adquisició de qualsevol altra condició política lliurement decidida per un poble constitueixen les formes de l’exercici del dret de lliure determinació d’eixe poble”, sent eixe el contingut de l’autodeterminació. A Vetllar, en defensa de la pau i els drets humans, per l’atribució a la MINURSO (Missió de les Nacions Unides per al Referèndum al Sàhara Occidental), única presència de Nacions Unides al territori, de competències en la protecció i promoció dels drets civils, politics, econòmics, socials i culturals de la població sahrauí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!