Rodamón

Llibertat, justícia, solidaritat

25 de gener de 2021
0 comentaris

Pel dret a les pensions d’avui i de demà, a les Illes Balears i Pitiüses

Dia 25 de gener de 2021, a tots els territoris de l’estat espanyol es porta a terme una jornada de conscienciació, sobre la defensa del Sistema Públic de Pensions.

Estam en un moment crucial, on el dret bàsic de la gent treballadora a rebre una pensió pública, digna i suficient (art. 50 CE) es veu greument amenaçat per la cobdícia de les elits financeres: bancs, asseguradores i fons d’inversió.

Volen fer negoci amb el dret social a la pensió pública. Aprofitant la desmobilització social forçada per la pandèmia i, enmig de tot el drama sanitari i social que patim, han mogut els agents polítics, econòmics i (anti)socials al seu servei, per assaltar i lucrar-se de la major partida de despesa pública, de 140.000 milions d’euros, que suposen les pensions en el conjunt de l’estat.

El govern PSOE-UP, amb els ministres Escrivà i Calviño com executors, pretén dur a terme un projecte d’empobriment i privatització de les pensions públiques (sobretot, les de les noves generacions treballadores) que ve en forma d’una nova “reforma”, segons les “recomanacions” de l’anomenat Pacte de Toledo, negociat a esquena del Moviment Pensionista.

Tot això fan comptes de fer-ho obeint el dictat xantatgista de les directrius de Brussel·les, que condiciona el lliurament dels fons per pal·liar els efectes de la pandèmia, al compliment d’aquestes mesures antisocials.

Els “agents socials”, CEOE, CEPYME, CCOO i UGT no ens representen.

Consideram il·legítim que aquestes entitats, o altres que tinguin interessos econòmics en la gestió de fons privats, negociïn a esquena del Moviment pensionista cap reforma de les pensions, ni tampoc els Plans Privats d’Empresa, pels privilegis que els proporcionen.

Per tot això, en aquesta jornada, juntament amb el conjunt del Moviment Pensionista de tots els territoris de l’estat espanyol, R E I V I N D I C A M:

1. Pensió mínima de 1.084 euros (el 60% del salari mitjà com estableix la Carta Social Europea), per a tothom.
2. Eliminació de la bretxa de gènere en les pensions.
3. Garantir per llei la revalorització de les pensions, d’acord a l’IPC real i anual.
4. Derogació de les reformes de pensions de 2011 i 2013.
5. Derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012.
6. Auditoria dels comptes de la Seguretat Social per a determinar la magnitud el saqueig de les mateixes, i procedir a la seva compensació a la Tresoreria General de la Seguretat Social.
7. Eliminació de coeficients reductors en jubilacions anticipades. 100% de la pensió amb un mínim de 40 anys cotitzats i 60 anys d’edat.

És hora que la població treballadora, de Balears i de tots els territoris, de totes les edats, prengui consciència de tot el que ens estam jugant.

En efecte, les pensions no són només un assumpte de gent gran. També, i sobretot, afecta les generacions joves i les dones, que veuran, amb les mesures anunciades, com es redueix encara més, o desapareix totalment el seu dret a una pensió digna.

GOVERNI QUI GOVERNI, LES PENSIONS I ELS DRETS ES DEFENSEN

25 DE GENER DE 2021:
PEL DRET A LES PENSIONS D’AVUI I DE DEMÀ!
NO A LA PRIVATITZACIÓ!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!