Coc Ràpid

El bloc de Carme-Laura Gil

1 d'abril de 2013
0 comentaris

La mona amb aroma de comí

La tieta Roseta fins que la nena féu la primera comunió,cap als set anys, li enviava la mona , una mena de tortell amb ous durs incrustats.

La mona arribava a casa pels volts de la Setmana Santa en un cove ben lligat , cobert amb un mocador de fer farcells cosit amb cordill. Hi havia pa de figues amb atmetlla, pomes vermelles i petites que semblaven fetes per a ser agafades amb la mà, atmetlles torrades, unes ampolles d’oli de la coma, pots de vidre amb tomates i, de vegades, un conill espellat ben embolicat amb un troç de llençol vell.

A ciutat eren temps difícils, al poble ho eren encara més, no pas per manca d’aliments puix les terres, animals i carros de cadascú no havien canviat d’amo, sinó perquè les ferides de les rencúnies i venjances de la guerra eren obertes i sagnaven. Hi havia hagut morts d’una banda i l’altra, la violació pels soldats de la pobreta noia del mas d’amunt, enveges d’una terra treballada que esclataren amb violència exacerbada.

La vida al poble era dura, però la tieta Roseta, la padrina de la nena, mai no s’oblidà d’enviar la mona de Pasqua a la filla de la germana petita que marxà de molt jove a Barcelona, s’hi casà i tornà al poble per a donar a llum el segon fill, la nena.

La mona tenia gust a poble, a forn de llenya, a mans pageses, a aroma de comí. L’aroma que respirava la nena en el baf del vol de llet quan al matí hi sucava el bocí de mona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!