Coc Ràpid

El bloc de Carme-Laura Gil

19 de maig de 2015
2 comentaris

Forcades: dels vots als vots

 

Forcades, la germana Teresa, monja benedictina al monestir de Sant Benet de Montserrat, dona intel·ligent i motivada per la justícia social, ha decidit fer una passa cap a la política sense reton. La germana Teresa deixarà l’hàbit un temps puix no seria prou adient que amb ell volgués ésser investida Presidenta del nostre país o que un any després d’aconseguir-ho – o no- tornés al convent com si tornés de “terra de missions”.

He conegut dones i homes que amb coratge -quan els temps eren difícils- prengueren la decisió de despullar-se de la seva condició de monges o capellans, no pas en tots els casos de la seva religiositat, per a viure com a seglars. La germana Teresa ha vingut a dir que serà monja en excedència, una situació insòlita que en tot cas li permetrà fer com a seglar la campanya d’eleccions.

En el relat que l’encara germana Teresa ha fet de la seva decisió hi ha més d’un silenci o d’un buit potser: el temps que suposadament es donarà d’excedència dels vots religiosos és una dada que neguitejarà els possibles electors que ignoraran si Forcades romandrà o no com a Presidenta de la Generalitat o com a diputada, en el cas de recollir els vots necessaris per a ser-ho; d’altra banda res no ha dit de l’anunciada “Crida constituent” amb la CUP però sí d’encapçalar una candidatura potser acordada amb Colau per tal d’aplegar els vots que una pseudo “Barcelona-en comú” d’àmbit nacional podria guanyar.

Atès que Catalunya vol tenir un  estat propi, que com bé sap Forcades d’això també tracta el 27/S,  caldrà que els electors coneguin el relat sencer del projecte de “Procés constituent” i el de la seva líder.

 

  1. Ahir Forcades va deixar ben clar que per ella l’eix social i el nacional son indestriables. Procés Constituent (ja que sembla que per a alguns el nom de la formació no ho deixa prou clar), sempre ha reclamat la independència, per tant voler sembrar dubtes sobre això pel fet que es pugui arribar a presentar amb un partit que no s’ha definit a favor, però tampoc en contra, de la independència és com a mínim força cínic, tenint en compte que CDC sí que va del braç d’un partit, UDC, on els seus alts càrrecs s’han definit molts cops contraris a la independència.
    L’altra qüestió també la va respondre ahir Forcades. La seva “excedència” seria d’un any prorrogable a dos. Molt excepcionalment a tres. En una legislatura que, com s’ha promès tants cops, hauria de ser constituent i no hauria de durar més de 18 mesos, això no hauria de ser cap problema, oi?

  2. Resposta als interrogants:
    pel que fa al temps: té dispensa de 1 any, prorrogable fins a 3, a partir d’octubre de 2015.
    pel que a la possible associació amb d’altres partits: no pot dir res -no és que no vulgui- perquè la decisió correspon a la Assemblea, que es reunirà, amb caràcter extraordinari, el proper dia 14 de juny. Procés Constituent és una força absolutament democràtica des de la base, en què no s’imposa res des de dalt; potser això pot estranyar a d’altres forces que, per no ser precisament tan democràtiques, ni tan sols fan primàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!