Coc Ràpid

El bloc de Carme-Laura Gil

11 de juny de 2006
Sense categoria
3 comentaris

El Gènesi, la poma i Apple.

Participà a una taula rodona dins de la Trobada de Dones organitzada per la Xarxa Feminista. Hi escoltà la més vella història coneguda que  li semblà la més bella de la seva història. La història tramesa durant mil·lennis i narrada al llibre dels llibres , diu així :

"En un lloc anomenat el Jardí, conegut pel mot persa Paradís, el lloc del temps sense temps, de la llengua adàmica i l’espai preoriginal, vivien dos éssers sense cap mena de desig, dolor o necessitat. Al Jardí hi havia arbres de tota mena, un d’ells sobresortia per la raresa dels seus fruits i pel segell de la prohibició, era l’arbre del coneixement, del saber. L’ésser que la Bíblia anomena Eva -temps etern -trencà el manament diví, collí el fruit prohibit, el tastà i conegué el sabor del saber,i generosament va fer participar del coneixement el seu company (hom diu que calgué  enganyar-lo…)."

Començà així la història de la humanitat, la diferenciació biològica i el llarg camí del coneixement. La dona guanyà per al gènere humà la llibertat i el coneixement intel·ligent , i vàrem perdre el Paradís, la innocència.

La poma és el símbol del coneixement – en realitat és el nom genèric de l’arbre fruiter i del fruit en llatí. És el símbol modern de Manhattan, el títol d’una cançó mítica de Maurice Chevalier, quan eren deu í petites eren el somriure vertical i també és la imatge de la campanya d’en Xavier Trias.

Però ella creu que qui l’ha feta famosa  ha estat Apple i ara ha entès que la poma mossegada és la icona del mossec d’Eva . I l’autoestima s’ha engrandit.

  1. Benvolguda Laura,

    Tot el que dius i més, però no oblidis que, per sobre de tot i abans que res, la poma és el simbol per excel·lència de la traïció.

  2. Hi ha qui diu que la poma d’Appel és un hoemnatge a l’Alan Turing, un dels gran precursors de les ciències de la computació. Recordeu que al començament la poma d’Appel portava els colors de l’Arc de Sant Martí? Turing era homosexual i en la seva època això ho portà tan malament que finalment es va suicidar… fent un mos a una poma enverinada amb cianur. La poma mossegada i iridiscent d’Appel fou un homenatge a Turing?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!