25 de febrer de 2014
Sense categoria
0 comentaris

‘Tu no ets amic meu’, és un dels noms de la dignitat

El gest d’Àlex Fenoll és d’una normalitat que es converteix en notícia. És un gest que ja fa anys practiquen molts de republicans quan els ciutadans Borbons els saluden, ja sia en una recepció, en un sopar, en una invitació, pel carrer, etc. En podria contar molts de moments d’aquesta cortesia noble de la sinceritat difícil.
L’editorial de VilaWeb d’en Vicent Partal el trob just i noble.

Tu no ets amic meu’

Hi ha frases que queden i que esdevenen símbols. El ‘tu no ets amic meu’ que Àlex Fenoll va etzibar ahir a Felipe de Borbó en serà una. Res de fer acatament ni d’arronsar-se: una veritat contundent, ferma i educada. Un símbol de la nova època d’aquest país.

Segons que conten, va ser Felipe de Borbó qui hi va insistir. De primer, Fenoll s’havia limitat a no donar-li la mà. I va ser el fill del rei espanyol que reculà i féu la brometa de dir: ‘Ei, amic…’ Amic?

Cal aclarir que Fenoll era al seu lloc, a l’estand de la seua empresa, i que va ser la comitiva que va irrompre en el seu espai. Comitiva on anava el president i diversos consellers, que espere que en algun moment, dins la correcció a què obliga el protocol, explicassen a Felipe que el gest de Fenoll representava molta gent d’aquest país i que no era en absolut cap descortesia, sinó una afirmació de dignitat. Perquè la responsabilitat de deixar les coses clares, ara, ja la tenim tots.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!