2 de febrer de 2012
Sense categoria
2 comentaris

ANTONI MARIA ALCOVER FA 150 ANYS. MOLTS D’ANYS I BONÍSSIMS, MARE DE LA LLENGUA CATALANA!

Sí, se m’ha acudit així: Antoni Maria Alcover ha estat una de les mares de la llengua catalana més essencials de tots els temps. El motiu és ben senzill: la gran feina de la seva vida va ser el Diccionari Alcover-Moll on va recollir exhaustivament el lèxic del català d’arreu del País Català. Aquest reservori de paraules, aquest tresor verbal ha estat una forma de salvar-nos el mots perquè poguéssim pensar, sentir i viure en català. I per afegitó va salvar nombroses Rondalles i molts esdeveniments que ens va contar en les seves obres.
Per tot això vull fer una acció de gràcies a una de les ments més enamorades i vivificadores del català i desitjar que el meu amor a la llengua i a la cultura catalanes s’acosti a la intensitat del seu amor, a la seva força, a la seva fúria, a la seva passió, a la seva voluntat que queda reflectida en la seva obra. I amb el seu exemple, i molta de feina quotidiana, poder arribar a ser també una mare petitona i vivificadora de la llengua.
TOTS HAURÍEM DE SER MARES DE LA LLENGUA CATALANA I CAP PODER NI CAP LLEI PODRIA MINORITZAR-LA!
GRÀCIES DE BELL NOU, MESTRE ALCOVER!

  1. A true status symbol in any culture is the possession of a really stellar piece of jewelry or a high end valuable watch from Ferrari or Rolex replica watches uk. Unfortunately for the average citizen the prospect of owning one of these wonderful status symbols is virtually nil unless a rich relative wills you one gucci bags. In most families the wealthy relative almost always leaves his expensive jewelry to his wife or the cat so that should leave most of us out.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!