30 de novembre de 2009
Sense categoria
4 comentaris

DENSIFICAR LA CONTARELLA

RES DE FLORITURES I PRELIMINARS

Les golfes suraven de merda de colom: de colomassa. L’aire era tan espès que ni la mascareta servia per respirar. Però calia que salvàs algunes cartes, alguns llibres, alguns papers de notari, alguna cosa íntima de tota aquella capsada que ocupava les sales, acaramullada de qualsevol manera, en què les rates i les cries de rata, els coloms i les cries de colom i tot de bacteris, insectes, líquens i àcars havien fet niu, havien viscut, havien menjat, havien boixat, havien mort i havien deixat  uns caramulls de papers remoguts en formes caòtiques, amb les enquadernacions destrossadesi fetes malbé, les cobertes plenes de cagades que tenien dos dits de regruix, les vores dels fulls menjades arreu arreu amb foradineus, les planes plenes de taques de vòmits, de pixum, de salives dolentes, on encara es podien llegir certes frases com les despulles d’un naufragi pròxim a la desaparició absoluta, les lletres confoses amb la merderada seca i la pols animal i vegetal devorant-ho tot.
Era de veure!
Mentres tractava de netejar de qualsevol manera aquelles muntanyes de paperassa em quedava arrebossat de temps mort, de temps de tomba, de temps de segles, de temps corcat. Però si algunes frases d’aquells llibres antics, de les cartes d’unes correspondències obsoletes de mumare, si els primers borratxos de les meves plaguetes infantils, els retalls de diari que parlaven de les fetes d’una adolescència perduda, els llibres de visita on retornaven tants de noms, els dietaris que contaven dades oblidades i fets esborrats, però si tot això i allò, carn de reliquiari, podia quedar una estona dins els meus ulls vius i bategants no tot estava perdut i podria començar de bell nou.
Aquella paperassa rescatada era el punt on calia que prengués fua per al meu llançament.
Aquella fragilitat

[Foto: Lisa Hyde]
[Text escrit a correcuita després de buidar una part dels porxos de Telloc en què els coloms i les rates hi vivien impunement desde fa molts d’anys. Em servirà per a la novel·la C. i per a Tendrum, un conte que escric ara mateix.]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!