15 d'octubre de 2009
Sense categoria
1 comentari

RECORDA’M

EL TÍTOL D’AQUEST POST ÉS EL D’UN POEMA que desfaig.
Toquen hores.
No he sentit ni un sebel·lí en la passejada terapèutica.
Fa fredor. Duc llana.
Quan més atabalat vaig, més em surt la vena de poesia. Oxímoron?
S. P., m’ha fet per telèfon una bella definició de lectura que vull estotjar: Llegir és un acte d’amistat.
Vull llegir Herta Müller!
Els nobels de literatura serveixen per publicitar escriptors desconeguts!
Visquen els publicitadors!
Aquesta dona i escriptora, la Müller, diu: «He hagut d’aprendre a viure per escriure, no pas al revés. Volia viure amb els estàndards que havia somniat, tan simple com això. I l’escriptura m’era una via per expressar el que no podia viure.”
I també, tan bé, diu: «No tinc més paisatge que el que conec, el paisatge d’on vinc. Els meus personatges literaris reflecteixen què passa als éssers humans quan viuen en un sistema o societat totalitària. I això no és un tema que jo trio, la meva vida l’ha triat per mi.»
(…)
Lluitadora contra tots els estalinismes!
Una mirada resistent!
L’hem de traduir al català, la podem llegir en gallec, castellà, francès, anglès o romanès!

  1. LA 76 DIADA DE CALA MURTA HOMENATJA

    MIQUEL COSTA I LLOBERA

     

     

    Entorn de l’aniversari de la mort de Miquel Costa i Llobera, se celebra la Diada de Cala Murta.

     

    11,30 h.          Missa amb besamans a la Verge i càntics dels Goigs.

    12,30 h.          Recital poètic davant el monument a Costa i Llobera.

    14 h.                           Dinar de companyonia al campament Santa Maria de Formentor. Sobretaula amb actuacions a càrrec dels grups 3×4 Binissalem i Ball Vermedors.

     

     

    La Diada de Cala Murta té el seu origen en els “Amics de Costa i Llobera”, associació pollencina fundada el 1936. Il·lustres homes de lletres eren acollits a la finca de Cala Murta, els quals, posteriorment, fundarien la Diada de Cala Murtra, celebrada sense interrupció fins al dia d’avui, el diumenge més pròxim al 16 d’octubre aniversari de l’òbit de Miquel Costa i Llobera (1922).

     

    Seguint el desig de D. Ignacio Rotger, creador de la Fundació Rotger Villalonga, la Diada de Cala Murtra comprèn habitualment una Missa dedicada a la Mare de Déu de Formentor, que es troba entronitzada a l’artística capella amb frescos dels famosos pintors Colson i Bertheloti. El celebrant, que presideix l’Eucaristia, fa una àmplia referència a l’espiritualitat de Costa i Llobera, virtuós sacerdot i poeta que s’havia inspirat en aquells fascinants paratges, ribera de Tramuntana de Mallorca.

     

    Acabada la Missa amb el besamà a la Mare de Déu es canten els seus “Gojos”, que daten de 1945: versos del professor D. Miquel Dolç de Santa Maria del Camí, i música del Pare Miquel del Sants Capó, teatí de Felanitx.

     

    Tot seguit els assistents es traslladen al peu del Monument (obra de l’escultor D. Joan Borrel i Nicolau, 1949) on té lloc un Acte Literari que s’inicia amb breus parlaments que donen compte dels fets principals ocorreguts l’any anterior relacionats amb Costa i Llobera i la Fundació amb eventual anunci dels pròxims.

     

    En el dit acte, al llarg dels anys pres la paraula il·lustres personalitats de les nostres lletres, com Bartomeu Torres i Gost, Llorenç Riber i Campins, Octavi Saltor i Soler, Rafel Ginard i Bauçà, Guillem Colom i Ferrà, Joan Pons i Marquès, Francesc de Borja Moll i Casesnoves, Bernat Vidal i Tomàs, Jaume Vidal i Alcover, Miquel Gayà i Sitjar, Miquel Bota i Totxo i Gabriel Llompart i Moragues entre molts altres, estudiosos de la vida i obra del Poeta.

     

    Després de la intervenció dels oradors vénen els rapsodes que reciten poemes de Costa i Llobera i de molts altres autors de l’Escola Mallorquina i moderns. L’acte finalitza amb la recitació d’“El Pi de Formentor”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!