Avi Pep

Respirem i pensem.

26 de maig de 2022
0 comentaris

Crims

No, no es pel títol del conegut programa de televisió, encara que podria haver escollit un altre encapçalament, armes, matances, assassinats … qualsevol serviria per parlar de fets que sovint es repeteixen a la nostra societat i tot i que ens omplim la boca de mots com horror o dolor, fa anys i anys que es succeeixen i fa anys i anys que els polítics no fan res. D’on parlem? del nostre país? cada dos per tres tenim assassinats, els podem catalogar on vulguem, violència de gènere, violència delictiva … parlem dels EUA? aquesta mateixa setmana hi ha hagut un nou tiroteig en una escola de primària, 19 nenes i nens i 2 professores mortes … i tot s’acaba en el famós i sovintejat debat sobre les armes, i dic debat, perquè al cap i a la fi, molt debatre però sense prendre cap decisió per aportar solucions. I aquí igual, quan maten dones i criatures, ens afanyem a posar-li un adjectiu, a fer minuts de silenci, que esta molt be, però aquí s’acaba tot, no hi ha  noves accions legals per buscar una possible solució, o si més no algun tipus d’acció per reduir les morts.

Podem debatre, nosaltres si, els ciutadans si, tampoc ens deixen fer gaires coses més, debatem, els assassins son delinqüents? son malalts? son la conseqüència d’una societat malaltissa? cada cas te la seva línia d’actuació, per buscar la solució o reduir el mal que es produeix. Son delinqüents? que tal si ens activem tots, ciutadania, ordre públic, legislatiu, judicial … i activem l’obligat compliment de les normes per a tothom? que creiem que son malats, afegim a la llista d’activació la sanitat, que esperem a tractar-ho sanitàriament? que creiem que es conseqüència de la societat malaltissa? que es el que passa, allò que es diu? que no tenim nassos d’agafar el brau per les banyes? canviem-la.

Sigui quina sigui la nostra opinió, manifestem-la, possiblement el problema no sigui nomes un, possiblement es un garbuix de tot plegat, manifestem-ho així i exigim a qui li toqui, la seva responsabilitat envers unes accions que sempre deixen mort, horror i dolor i que sempre es dilueix en paraules, debats i res mes. (Imatge de Jürgen Sieber a Pixabay)

Histories de destrucció
26.09.2022 | 9.41
Els petards
27.06.2022 | 10.06

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.