Angelpas

badar,guixar,clicar...

8 de setembre de 2012
3 comentaris

DUES CRISIS, DUES REVOLTES?

11092013-DSCF1463 11092013-DSCF1456

Primera crisi: la econòmica. És el moviment d’ indignats la rebel·lió més efectiva a aquesta crisi? I els iaioflautes sonen a candidats a desbancar-la? Tal volta el rebel ho és el meu sogre que per tocar el crostó a un cert banc que li havia cobrat una comissió abusiva per una transferència minúscula es va passar deu dies seguits anant a ingressar-hi un cèntim d’euro? Són potser els assaltants de supermercats o els invasors de finques de cacics andalusos els que van pel bon camí de la lluita antidepressió?  També penso en la meva mare que en quedar-se vídua ha vist com se li reduïa la seva pensió d’invalidesa que en absolut compensa la misèrrima paga de viudetat? Amb la seva queixa farà commoure els corruptes i especuladors que ens han dut a aquesta situació? Són la clau els milers i milers d’aturats que han de refugiar-se en l’ajut familiar dels pensionistes per sobreviure? On és la rebel·lió?

Segona crisi: la d’identitat. ¿El desllorigador d’aquesta segona crisi el trobarem en la manifestació d’aquest onze de setembre proper on sembla que un còctel explosiu de sentiments nacionalistes més  sentiments de rebuig cap als polítics corruptes, banquers embadocadors, especuladors trinxeraires, lladres de despatx i tots els que han fet des patiments dels humils un modus vivendi,  pot crear una força descomunal difícil d’ignorar per les forces fàctiques? És aquesta la rebel·lió, l’autèntica rebel·lió de les masses? Formen part d’aquestes masses els “fantasmes” que són capaços d’assistir a la manifestació “en esperit” però no en cos present, posant una ridícula corrua d’excuses per no ser-hi, i parlo del Masos, del Nadals, del Navarros…? Formen part de la massa rebel aquests il·lustres polítics que només de sentir l’olor de la paraula independència els agafa una mena d’urticària que els fa fer ganyotes?  

Que n’ estem de fotuts els catalans…Sense líders, envoltats de llops als quatre vents, menystinguts pel veïns espanyols, havent de tapar forats econòmicament com desesperats, muntant unes manifestacions multitudinàries i humanament contundents però que quatre es passaran pel forro i encara es faran un tip de riure de l’enorme esforç de temps, treball  i diners que costa dur-les a terme…Estem fotuts perquè arrosseguem doble crisi: la econòmica i la d’identitat.

Tots aquests pensament em porten a unes darreres preguntes: no podríem passar només amb una rebel·lió? No n’hi hauria prou amb la rebel·lió política per superar la crisi econòmica i la crisi d’identitat?

Com veieu els catalans tenim dues crisis però tal vegada només necessitem una revolta.

 

  1. Si no es tenen en compte la crisi moral, ètica i de valors que ens ha portat a les crisis que esmenteu al vostre artícle, crec que qualsevol revolta / rebel·lió que es vulgui fer, ens portarà al mateix lloc de sortida.

    Atentament, i feliç dissabte

  2. En realitat no sé si només tenim dues crisis. Igual en tenim més de dues i no ho sabem. El que si sabem amb certesa és que el camí que ens fan portar no ens ajudarà pas sortir del pou on ens anem enfonsant. Necessitem un canvi de rumb radical i valent el que no s’albira pas és d’on sortirà aquesta valentia. Tinc mols dubtes que amb lo acomodats que ens trobem tot plegats es produeixi una veritable revolta que canvii les coses.
    És possible que aquest català emprenyat i indignat i fart d’aquesta Espanya que no ens vol i amarat de sentiments molt diversos provoqui una situació irreversible que ens porti a un endemà del 11-S del tot inesperat.
    Ara bé la desitjada independència no és la solució si no sabem que fer amb ella i no tinc massa clar que no sapiga algú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!