L’Emma Peiró, una alcaldessa per Teià

El passat 4 de febrer, a la Unió, vaig poder presentar l’Emma Peiró com a cap de llista d’ERC per Teià a les properes eleccions municipals. I vaig poder assistir a la presentació de l’equip de persones que integraran la seva llista, disposades totes a treballar per Teià. Perquè volem seguir fent Teià, i ara més que mai! L’acte, alhora, va significar el relleu generacional, natural i desitjable, al capdavant d’un projecte polític local adreçat a les persones. I, de manera natural i emotiva, vaig poder passar el testimoni a l’Emma al capdavant del projecte d’ERC i de les persones que hi donen suport.


 

Fent una mica d’història, ERC Teià va plantejar les seves primeres eleccions municipals del 1999 com a etapa d’aprenentatge i de formació a la política local, amb un bon resultat electoral (segona força més votada), amb una tasca a l’oposició tenaç i compromesa (amb un servidor, acompanyat de l’Albert Gallés i l’Agustí Barbolla).

El 2003 vam fer el salt al govern i a l’alcaldia, amb uns resultats esplèndids: 5 regidors, primera força política, de nou amb l’Agustí i l’Albert, amb l’Oriol Vall-llovera, jo mateix i amb l’Emma Peiró de num. 5. El repte era un projecte de 8 anys, de serveis i d’equipaments… Una nova manera de fer política i de dedicar-se a la política. I hem fet escola…


Vam governar amb el PSC, amb lleialtat mútua, i vam començar a “capgirar el poble com un mitjó”. Penseu només en els accessos al poble de fa 8 anys i com s’hi entra ara… Penseu en els equipaments que s’han construït per a les persones: la biblioteca, la llar d’infants municipal i el CAP… Penseu en quin transport públic hi havia el 2003 i quin servei tenim ara: un bus Teià-Ocata eficient i rendible, un nou Teià-Barcelona directe i un nocturn directe i eficient. I és que ERC hi va creure i apostar des del primer dia (“Perdoneu, però algú ho havia de dir!”). A més, hem posat Teià al mapa del turisme cultural (amb el CAT i el celler romà) i el nom de Teià a l’autopista! Fites aconseguides amb valentia i dedicació, amb un equip molt sòlid, “cinc estrelles” (i l’Emma Peiró ja hi era!).


El 2007, vaig tornar a encapçalar la llista d’ERC a Teià, amb l’Emma de núm. 2, i amb l’Agustí i la Clara Mir, i, en un procés de renovació, amb l’Anna Balada i la Sara Pérez. L’Emma es va convertir en la meva mà dreta, ara amb un govern amb CiU. Un govern que molts maldaven, han maldat i continuen maldant per impedir, trencar i fragmentar. Doncs no ho han aconseguit i s’ha pogut governar sòlidament en temps difícils! (“Perdoneu, però algú ho havia de dir, també”!)


He estat alcalde sis anys fent d’alcalde, vetllant pels equipaments i serveis del poble, aconseguint recursos per a les inversions, presidint el consorci del Parc de la Serralada Litoral i la Mancomunitat de Serveis d’Alella, el Masnou i Teià. Perquè m’hi vaig poder dedicar, plenament, però també perquè hi havia regidores com l’Emma Peiró al capdavant que vetllaven pels serveis i l’atenció a les persones! Només així podem fer avançar el poble, i us ben asseguro que aquests dos anys en què l’Emma ha estat primera tinent d’alcalde, hi ha dedicat un munt d’hores en temps difícils. Això sí que té mèrit. I no han pas defallit les dones d’ERC prenent decisions complexes en temps de crisi!

Després de la meva etapa de 10 anys com a càrrec electe, sis dels quals alcalde de Teià, ara he tingut l’oportunitat de presentar l’Emma com a alcaldable a les properes eleccions municipals: amb el vostre suport, la futura i primera alcaldessa de Teià. No us negaré que el cuc de servei a la comunitat el mantinc viu (de fet, estic servint a la projecció de la llengua catalana a l’exterior des de la meva responsabilitat professional a l’Institut Ramon Llull). I va ser un orgull i un honor ser alcalde del meu poble en dues legislatures, una experiència formidable.

 

Ara és un orgull i un plaer immens donar el relleu a l’Emma Peiró, políticament preparada, amb vuit anys de govern municipal a l’esquena.

Emma, et volem alcaldessa… Endavant!

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *