23 de gener de 2021
0 comentaris

PAGAR A L’ENEMIC

Fa dos o tres dies, al TN, TV3 presumia dels títols en els que la cadena participava posant diners; què fa TV3 com a entitat defensora que hauria de ser de la nostra llengua coproduint pel·lícules pensades, rodades i exhibides en llengua castellana?, això és absurd quan en els mateixos informatius i amb poques hores o dies de diferència es plorava per la caiguda del nombre de les que veien la llum en català i que a més tenien la qualitat que tenien per la magror dels pressupostos.

Hi ha un vell aforisme que diu que “a l’enemic ni aigua”, i en aquest cas a l’enemic no és que li donem aigua, si no que li donem una manta, un plat de sopa ben calenta i un got de bon vi mentre naltros passem fred i gana.

I si poso “l’enemic” ho faig a consciència. El castellà, per nombre de parlants una de les grans llengües del món, vol fer desaparèixer altres llengües, de manera especial la nostra i per tant és l’enemic, així sense circumloquis. Algú em pot explicar quin qualificatiu mereix el que explicava més amunt?, ens auto-qualifiquem de mesells o directament de rucs?, i que consti que, a més, faig esforços per no posar-me en terrenys més relliscosos.

Agustí Vilella i Guasch

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!