“salir al mundo”

Ara mateix he acabat el llibre  Memoria por correspondencia, i vull anunciar la meva emoció a qui vulgui llegir aquest apunt.

El llibre conté 23 cartes que envia l’autora a un amic explicant-li histories de la seva infància. Les cartes son explicades amb una gran senzillesa i claredat, sense jutjar, nomes relata un període de 15 anys, no un simple període, sinó la vida d’una criatura des dels quatre anys fins que arriba a ser una noia jove.

Quinze anys fora, no al carrer sinó fora de l’amor d’uns pares, fora de la cultura, fora del coneixement, només rebent por, fred, gana i duresa, tancada en un convent cosint, planxant, resant i tement al diable.

Podríeu pensar que tot això l’autora ho explica en les seves cartes amb odi i rancúnia?, doncs no. Ens explica la història com la recorda la dona ja madura de com ho veia quan era nena… És el que fa que llibre sigui interessant creïble i emocionant.

Aquesta criatura tancada al convent de vegades s’apropava a la porta del carrer i per un forat veia l’exterior, veia el món per un forat. Fins que un dia va decidir “Salir al mundo”

Al final del llibre,  trobareu alguns apunts sobre la biografia d’Emma Reyes, la protagonista de les cartes i de la seva pròpia vida, que va saber sortir al món i mirar-lo amb una altra mirada.

No us perdeu aquest llibre, val la pena.

Afegeix un comentari