26 de juny de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Samsung confirma a la Plataforma per la Llengua que incorporarà el català en els seus dispositius Smartphones

La Plataforma per la Llengua va enviar una carta el passat mes d’abril a Samsung Electronics Iberia en què l’entitat expressava la profunda preocupació per l’eliminació del català en els terminals de la marca sud-coreana, tot i que operen amb el sistema operatiu Android, que compta amb una versió en català per defecte.

Samsung Electronics Iberia ha contestat a l’entitat, mitjançant una carta, en què l’empresa expressa el seu compromís en la incorporació del català en els dispositius que comercialitza a l’Estat espanyol, malgrat que la major part dels terminals Smartphones no disposen de l’opció de català. Així mateix, l’empresa nega rotundament que s’hagin donat instruccions per eliminar el català dels seus terminals. Segons l’empresa, la raó per la qual la major part dels dispositius que operen amb Android encara no incorporen el català, és per la necessitat de desenvolupar i incloure els textos de totes les aplicacions, menús i opcions que no corresponen al sistema Android original. En tot cas, assenyalen que el procés d’incorporació del català en aquests dispositius està molt avançat i que en els propers mesos els dispositius oferiran la possibilitat d’optar pel català com a llengua de referència, a través de l’actualització del software (ICS). Tot i així, afegeixen que l’opció del català ja està disponible en dispositius com el Galaxy Nexus.

De manera complementària, la Plataforma per la Llengua ha enviat una comunicació a HTC Europa demanant que els dispositius que comercialitza a l’empresa incorporin l’opció del català com a llengua de referència. Tot i el fort creixement dels Smartphones d’HTC al mercat català, l’empresa no ha implementat l’opció en aquesta llengua en cap dels seus dispositius.

La Plataforma per la Llengua valora positivament el compromís de Samsung  Electronics Iberia d’incloure el català en els seus dispositius i ha demanat a la companyia sud-coreana que informi a l’entitat del calendari d’implementació del català i que asseguri que els nous dispositius ja incorporin de sèrie l’opció de català. Una vegada Samsung hagi normalitzat els seus dispositius els usuaris catalans podran escollir entre un ventall més ampli de Smartphones que incorporen el català, atès que marques com Apple, Sony o Blackberry ja l’han incorporat. Així mateix, l’entitat continuarà treballant per assegurar que els consumidors de parla catalana puguin fer un ús normalitzat del català en la telefonia mòbil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!