La progressiva tropicalització de les nostres festes

 

Acaba de celebrar-se a  Salou la  seva festa d’ hivern -la festa  del Cos Blanc, d’orígens relativament recents-, cada cop més “tropicalitzada” i semblant a una espècie de carnaval brasiler  -tal com hem pogut veure a les imatges  que ens ha proporcionat TV3 de la cercavila-, protagonitzat per un magma difús i despersonalitzat; per alguna cosa  el Tarragonès, juntament amb el Baix Llobregat, ha esta una de les dues comarques on l’anomenat unionisme ha predominat per damunt del sobiranisme.  Celebracions com aquesta són la demostració palpable de com àmplies zones del nostre país van perdent la seva catalanitat de manera progressiva substituïda per l’alienació i la banalització més absolutes -sovint amb la indiferència o, fins i tot, la col·laboració dels mateixos poders públics-, de la mà d’una globalització abassegadora i de la manca d’autoestima i d’acceptació de la realitat per part dels propis catalans, que prefereixen viure en una bombolla d’autoenganys i no  importunar  polítics  i empresaris  beneficiaris directes  de l’actual “status quo” mentre el país cada cop es despersonalitza més i més…

J. Torrent

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *