LA ROBA BRUTA, ES RENTA A CASA

Com a vigatana he de dir que la gent de Vic moltes vegades som una mica “tocats del bolet” en els afers que fan referència a la nostra ciutat. Que ens vingui gent de fora (em refereixo aquí a gent d’altres comarques) a dir-nos com ho hem fer per millorar o trobar solucions a problemes de la ciutat, amb les seves particularitats, sembla que no ens agrada gaire.

A Vic tenim un personatge distorsionador, un artista inventant fal·làcies i aconseguint que la gent li faci cas i amb una capacitat extraordinària per dirigir el  rumb de la política de la ciutat en favor seu i que els partits que formen part del consistori, per una causa o una altra, vagin caient de potes en les seves trampes.

Per què ho dic? Doncs ho faig pensant en la manifestació a favor de la convivència convocada pel proper dissabte 26 de maig. Crec que ens cal reflexionar si aquesta manifestació solucionarà el problema o encara donarà més ales al personatge i l’inflarà com un paó pel protagonisme que aconsegueix?

Pels que creuen que la manifestació aportarà solucions, m’agradaria que expliquessin extensament quines són, ja que si ens limitem a manifestar-nos sense que hi hagi a més un treball constant el dia següent i a l’altre i a l’altre, tan sols serviria per posar el problema sota els flaixos i res més. Si es fa és perquè es vol posar fi al problema, i com un element més, sinó, no s’entén. Però el fet que es faci una crida a la manifestació a nivell nacional, sense comptar amb la participació dels agents locals, penso que encara pot empitjorar les coses, començant a crear una esquerda dins la societat vigatana, que en aquests moments no hi és i això pot acabar afavorint a PxC en lloc d’ajudar a que deixi d’existir.

Jo estic a favor de la convivència pacífica, i qui no! M’agrada poder-me moure tranquil·lament per Vic (anar pels carrers i barris que em vinguin de gust, entrar als locals que vulgui, poder saludar als meus veïns…) vosaltres ho podeu fer? Jo si, i vull seguir fent-ho, sense que m’importi la classe, la raça o l’orígen dels meus veïns i penso que aquest és el treball que hem de fer. Tinc el convenciment ple, que la única solució al creixement de grups xenòfobs passa per un treball de formiga en foment de la convivència i això ho he defensat sempre.

Que s’ha de buscar una solució als problemes que hi poden haver? Hi estic d’acord. Que manifestar-nos ho és? Probablement, però cal més i amb el màxim de consens.

I, per mi, la roba bruta, es renta a casa!

image extreta del CAVALL FORT 

Afegeix un comentari