Eleccions, una altra vegada.

Ja tornem a estar en plena campanya electoral. Ara, es trien els ajuntaments i també els eurodiputats. I voldria assenyalar dos detalls.

En primer lloc, per a les municipals. Es tria l’equip de govern més proper. El que fa i desfà, en bona mesura, al poble on vivim. En aquest cas, hi ha dos tipus de candidatures. Aquelles de les quals ja coneixem els candidats i les què no. Entre les primeres, deuen trobar-se els guanyadors. Perquè si els coneixem és perquè ja han fet alguna cosa abans. I pot ser bona o dolenta. Però si d’una candidatura ni tan sols coneixem els candidats, poca cosa tenen a fer. El que sí que hauria  de passar, és que els vots anaren a la persona, o a l’equip i no al partit o a les sigles. En general, els aparells dels partits, especialment els “estatals” estan molt allunyats de nosaltres. Només ens busquen quan ens han de menester. Com ara. I, fins i tot el PP, se’ns adreça en correcte Català.

En segon lloc, per a les eleccions europees. Aquestes darreres setmanes he descobert una evidència que a mi (i em pense que a molta més gent) m’havia passat per alt. Culpa meua, per passerell. Els eurodiputats no representen els països que els han triat. Representen a tots els ciutadans de la Unió Europea. A tots. I cadascun es pot integrar al grup parlamentari que li semble bé. En realitat, podem dir que només es representen a ells mateixos. Molt al contrari que el que ens duen dient anys i panys ací, parlant dels “eurodiputats espanyols”. A tall d’exemple, eurodiputats i espanyols eren o encara són els qui van votar a favor de la modificació legislativa que ha permès importar prou taronges des de Sudàfrica com per ensorrar el camp valencià. I ningú els podem retreure res, perquè ells van fer el que els va semblar millor per a tots els ciutadans europeus. O per als seus propis interessos.

I per acabar, a la candidatura encapçalada pel president KRLS, els tres primers candidats són catalans i partidaris de la independència. Això no passa a cap altra candidatura.

Del diumenge en huit, tothom a votar. Una altra vegada.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *