Des de la Plana

Josep Usó

29 de novembre de 2014
0 comentaris

Quin personal

Acabe de veure un vídeo amb petites entrevistes als assistents a “l’acte” que ha anat a fer el senyor Rajoy a Barcelona. D’aquest viatge, ell en diu “diàleg”. Però ni tan sols es busca un interlocutor, per a parlar. Es tanca a un local amb uns quants militants del seu partit, alguns càrrecs, uns pocs simpatitzants, i ja està. Cap a casa, que vol ploure. És com eixir al televisor de plasma en la roda de premsa, però amb claca.

El que m’ha cridat l’atenció dels entrevistats és el fet que cap d’ells mostra cap argument mínimament coherent. Senzillament, els catalans hem de ser espanyols “perquè ho diu la llei”. Per aquesta mateixa i única raó no es pot fer un referèndum. Pura intransigència, digna del segle XIX. O d’abans i tot. També crida la’atenció l’edat. No sé si és representativa dels assistents, però gairebé sembla un acte per a jubilats.

També es mostren molt preocupats, però curiosament no per la catastròfica situació d’Espanya, amb més percentatge d’atur que qualsevol altre país d’Europa. Ni pels desnonaments, per la gent que busca menjar als contenidors o per si les condicions laborals empitjoren o milloren. Ni tampoc per pertanyer a un partit (o ser-ne simpatitzant) que cada vegada s’assembla més a una banda de delinquents organitzats que es comença a esquerdar i de la qual cada vegada hi ha més membres a la presó o en camí  d’acabar-hi tancats. No. Els preocupa, ves per on, la unitat de la pàtria. Que s’hagen de vendre les empreses estratègiques que queden per a poder arribar a final de mes, això no els preocupa. A mi em recorden aquells autobusos que organitzava a castelló el senyor Fabra (Carlos) per anar a fer de públic a les seues “inauguracions”. Per exemple, ja fa uns quants anys, al famós “aeropuerto del abuelito”. Els convidaven a berenar.

Afortunadament, aquest cap de setmana han comptat amb un teloner de luxe. Amb un reforç com aquest, és segur que  ho perdran tot. la seva empatia només es pot comparar amb el seu nivell d’anglés, parlat o escrit. O amb el de la seva esposa. Per cert. Tots dos investigats per frau fiscal.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!