És Nacional-Catolicisme.

La geografia dels totalitarismes d’estats europeus occidentals entre guerres mundials seria: el Nazisme o Nacional-Socialisme de la dictadura d’Adolf Hitler a Alemanya, el Feixisme de la dictadura de Benito Mussolini a Itàlia i el Nacional-Catolicisme de la dictadura de Francisco Franco a Espanya.

Catalunya ha confiat en el sistema de democràcia burgesa per posar en marxa un procés per la independència kumbaià. L’avaluació de que Espanya (i la Unió Europea) són democràtiques ha estat el miratge que ens ha fet topar amb la realitat de la monarquia corrupta i dictatorial hereva del Nacional-Catolicisme franquista, que no Feixisme ni Nazisme.

Perquè la connivència entre església i estat per mantenir el poder en el règim espanyol no és gens menyspreable com per oblidar-la a l’hora de designar i diferenciar genuïnament l’esperpent carpetovetònic. Per mostra un botó, com les declaracions de l’arquebisbe Cañizares que afirma que no es pot ser independentista i bon catòlic .

Feliços anys seixanta. Espanya de turisme de masses, sangria i paella; democràcia orgànica, Opus Dei  i Concordat amb el Concili Vaticà II com a teló de fons.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.