Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

Més fina que un pèl de figa d’abella

Deixa un comentari

Una ratlleta fosca, més fina que un pèl de figa d’abella o tant prima com una orella de gat.

Aquest apunt està dedicat a tots els lectors del blog que expressaren el seu enuig, malestar, desplaer o contrarietat amb la providència pel greuge comparatiu que patim els usuaris de la versió catalana del Facebook respecte dels usuaris d’altres llengues més globals, com el castellà, l’anglès o el portuguès. Si et plau, si no entèns de què estic parlant, llegeix abans l’apunt anterior del blog clicant aquí. A tots vosaltres que vau compartir, reenviar, respondre, piular, o simplement clicar “m’agrada”, el nostre més profund agraïment.

Però especialment agraïts estem amb una persona que va comentar, en bon català, que la crítica que exposavem a l’apunt no era del tot certa, doncs Facebook sí que disposava per als catalanoescrivents l’opció de pujar arxius de tota mena per tal de compartir-los amb altre gent en el mur d’un grup col·lectiu. Literalment, deia la persona:  (…) el que passa és que no es veu. I això passa perquè el menú en català és més llarg. Publicación/Escriu un publicació, Fotovideo/Puja fotovideo, Preguntar/Fes una pregunta, això fa que l’apartat “Arxiu” quedi en una segona linea que no es veu. Però just a sota d’on diu “Escriu una publicació” es veu una ratlleta mes fosca, doncs aquí és on apareix l’opció.

Un servidor s’ha pres la molestia de comprovar-ho i, efectivament! Hi ha aquesta ratlleta més fosca, i més fina que un pèl de figa d’abella (com algun cop he sentit dir a un amic del Montseny), a sota de l’expressió “Escriu una publicació”. Fixeu-vos-hi bé (en el quadret en vermell):

(més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en Llengua el 18 de desembre de 2014 per gerardviadersauret