Llibertats

Per vèncer, cal anar-hi, anar-hi i anar-hi. Bloc de Moisès Rial Medina

L´epidèmia dels tancaments de llits i plantes hospitalàries a l´estiu amenaça en revolta a setembre

0

vall hebron revolta

Aquests dies, he pogut parlar especialment amb gent diversa de diferents centres hospitalaris catalans, i el denominador comú és el mateix: pandèmia de tancament de llits via tancament de plantes senceres a hospitals, com a Bellvitge, Vall d´Hebron a Barcelona, o d´altres com a Tortosa, Terrassa, Viladecans,etc.

I això és una tendència que no ve de nou, la diferència és que ara, el perill real, si es tanca plantes d´hospital a diferència d´anys anteriors, es que ja no s´obrin al setembre en hospitals de primer nivell de Catalunya, i el que això afectarà a la població en general.

I l´altra derivada és que alhora, s´estan derivant a cliniques i hospitals privats o concertats de la XHUP, el que això afecta a les arques públiques i va a entitats xucladores de diner públic, tipus CAPIO, suficient conegudes pels “populars” membres del seu consell d´administració.

De fet el Servei Català de la Salut ja reconeix convenis amb multitud d´entitats com a proveïdors de serveis, consultable en el registre públic de convenis i contractes.

http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/registre-de-convenis-i-contractes-en-lmbit-de-lassistncia-sanitria-pblica-provedors-de-serveis-al-servei-catal-de-la-salut-2007-2012

http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/registre-de-convenis-i-contractes-en-lmbit-de-lassistncia-sanitria-pblic-delentitat-contractant-servei-catal-de-la-salut-a-2007-2012

I aquí hi ha un fil.ló si alguns podrien ser susceptibles presumptament de ser del club selecte del 3%, quan la Generalitat aquest any ha reconegut una retallada de 56 milions d´euros al Servei Català de la Salut, aquest convenis són especialment sagnants, ja que afecten a la societat directament, que pateix amb cada cop més impaciència les llistes d´espera i l´empitjorament de la qualitat assistencial en un tema de drets fonamentals com és la salut del que ha de visitar-se o requereix una urgència a l´hospital o CAP´s, que per citar dos exemples : hospitals comarcals com a Tortosa que retallen 89 llits de 217 totals,que no ha d´ésser precisament una anècdota a molts hospitals comarcals, i que passarà més discretament.

Hospital de primer nivell com a Bellvitge, que presta servei a 1,5 milions de persones, que passen de 850 llits consolidats l´any 2007 a tan sols 650 llits el 2012 i baixant, intolerable per la pressió que suposa a professionals, a menys és clar, ai làs, d´impulsar les derivacions perquè algú altre es lucri, o forçar per no esperar eternament dates per proves, forcin a la gent a recórrer a mútues involuntàriament en anys de devaluació de salaris sense aturador i atur estructurals dantescos.

I tot plegat en aquests dies de titulars i piulades #pujolensroba pel lladrocini d´un poc honorable President de la Generalitat, que fan més sagnant la situació dels hospitals catalans a l´estiu i el que ve de cara a l´agost. Esperem que no calgui posar més venes als ulls al  setembre perquè el Trending Topic d´avui amb el #nometraslado per la defensa d´usuaris i professionals del manteniment dels llits d´hospital es veurà multiplicat en una tardor calenta per múltiples motius, com no es restitueixi les plantes i llits d´hospitals clausurats , en defensa legítima de la desobediència civil en defensa de la nostra sanitat pública de totes i tots, ja que serà insostenible el col.lapse general sistemàticament orquestrat aquests mesos de juny i juliol i proper agost.

I és que el govern de CIU no en té prou i ara pretén “vendre´s base de dades sanitàries a centres d´investigació” . O plantejar-se cobrar fins a 25 euros per simplement anar a l´hospital d´urgències!. Més llenya al foc d´un incendi que va cremant a foc lent i que té com a piròman major el Conseller Boí Ruiz, prou conegut com a exmembre de la patronal hospitalària, que ajuda entendre molt del que succeeix actualment, i encara segueix de conseller.

Alguns exemples del que succeeix a la sanitat catalana, per entendre la dimensió del que bull a la sanitat , agreujat amb el que succeirà amb la nova llei de mútues imposada pel govern del PP:

– Els diners que la sanitat pública paga a la privada ha crescut un 52% en 10 anys: 7.600 milions d’euros l’any

– Nova rebel·lió de les pacients a l’hospital de Bellvitge contra el tancament de plantes

– Hospital de Viladecans: La setmana passada va haver-hi 3 pacients que es van negar a ser traslladats de l’Unitat Hospitalària 3. Merci!

– Bellvitge: veïns/es, pacients i treballadors/es units contra la destrucció de la sanitat pública

– Manifestació dels treballadors/es de la Clinica Delfos (Barcelona), el dijous 31 de juliol

– Tancament de llits a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa: tanquen 89 dels 217 llits

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ha sortit el número 163 de la revista Catalunya (Juliol-Agost 2014)

0

Al Catalunya 163, de juliol de 2014, hi trobareu, entre d’altres, els següents articles: - Editorial: Contra l’atac als drets i les llibertats - Tema del mes: L’actualitat de l’anarquisme. Entrevistes a Tomás Ibáñez - Treball-economia: CGT contra la reforma fiscal del govern de l’Estat Marxes de la Dignitat: El 21 de juny vam encerclar la Generalitat de Catalunya Panrico posa fi a una històrica vaga després de vuit mesos La Diputació de Barcelona no aplica límits de sou ni als electes ni al càrrecs de confiança Seminari Taifa: 20 anys d’economia crítica per la transformació Tractat UE-EUA: un nou pas cap al neoliberalisme ferotge i sense control Mitjans en Lluita Frau de llei en la contractació a temps parcial a l’FNAC Una nova sentència condemna per manca de mesures de seguretat per l’amiant al Prat de Llobregat Notícies sindicals - La Tramuntana Entrevista central: Josep Pàmies, un resistent a les multinacionals farmacèutiques: “El primer que hem d’aconseguir és ser independents nosaltres mateixos” - Sense fronteres: Entrevista a Agustín Gómez, Coordinador del grup de CGT per a l’Àfrica del Nord La mort del SupMarcos. Un cop a la supèrbia revolucionària - Social: Ni CIE, ni reglaments, ni Llei d’estrangeria La Verneda s’organitza contra la presència del neonazi Casal Tramuntana Opacitat en la qualitat de l’aigua per a consum humà a tot Catalunya Escac al Rei, mat al Règim Totes a la vaga el 22 d’octubre. #VagaDeTotes! Article d’opinió de Toni Àlvarez - Dinamita de cervell: La fugida endavant de CiU Festa, diversitat i ciutadania Que no ens enganyin Synusia, llibreria alternativa i espai cultural per a Terrassa Federica Montseny, primera dona ministra d’Europa #sentitcrític: nou projecte de periodisme d’investigació 35 anys de la mort de Valentín González a València Una mirada crítica des del cinema: The end Recepta de cuina Llibres: La guerra del pan / La barbarie deportiva / El terror estalinista en Barcelona (1938) Revistes Article d’opinió d’Artur Sardà - Entrevista contraportada: Miquel Amorós, historiador: “Per canviar de model de transport cal canviar de societat” >>> Podeu veure i descarregar el Catalunya 163 a: http://www.revistacatalunya.cat/ http://www.revistacatalunya.cat/wp-content/uploads/2014/07/pdfcat163.pdf http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/catalunya-papers-n-163-juliol-agost-2014 http://issuu.com/cgtcatalunya/docs/pdfcat163 Més informació:     - WEB REVISTA CATALUNYA

Publicat dins de General | Deixa un comentari