Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 de desembre de 2014
0 comentaris

“Boyhood”, “El Gran Hotel Budapest” i “Birdman”, les grans protagonistes dels LAFCA 2014

Boyhood, de Richard Linklater, segueix guanyant premis en aquesta arrancada de la temporada de guardons anuals. Per als crítics de Los Angeles, és la Millor Pel·lícula i Richard Linklater, el Millor Director, a més de considerar que és la que compta amb el Millor Muntatge i que Patrícia Arquette, com a Actriu en Paper Secundari, és la que més destaca aquest 2014.  Però els LAFCA compten també amb el terme “finalista” i resulta que El Gran Hotel Budapest, de Wes Anderson, certament ha aconseguit només 2 premis (Guió i Disseny de Producció), però ha estat finalista en tres altres apartats (Pel·lícula, Direcció, Muntatge), convertint-se així en una pel·lícules protagonistes d’aquesta 40a edició dels premis, conjuntament amb Birdman, d’Alejandro González Iñárritu, que només ha aconseguit 1 guardo (Fotografia(, però ha quedat finalista en tres altres apartats (Actor, Actor en Paper Secundari, Guió).

Atenció a Julianne Moore i la seva carrera als Oscar per Still Alice: tot i que aquí ha quedat només finalista, no deixa d’haver estat reconeguda, dies després que National Board of Film Review la premiés per aquest mateix paper. I posats, remarquem la que promet ser passejada triomfal de J.K. Simmons, per Fuetada (Whiplash), en la categoria d’Actor en Paper Secundari, i, molta atenció, el pes que va guanyant Ida, de Pawel Pawlikowski com a Millor Film de Parla No Anglesa, conjuntament amb Winter Sleep, de Nuri Bilge Ceylan.

LAFCA 2014 (Crítica de Los Angeles). Premis.

Millor Pel·lícula: Boyhood, de Richard Linklater. Finalista en aquesta categoria: El Gran Hotel Budapest, de Wes Anderson.

Millor Direcció: Richard Linklater, per Boyhood. Finalista en aquesta categoria: Wes Anderson, per El Gran Hotel Budapest.

Millor Actor: Tom Hardy, per Locke. Finalista en aquesta categoria: Michael Keaton, per Birdman.

Millor Actriu: Patrícia Arquette, per Boyhood. Finalista en aquesta categoria: Julianne Moore, per Still Alice.

Millor Actor en Paper Secundari: J.K. Simmons, per Fuetada (Whiplash). Finalista en aquesta categoria: Edward Norton, per Birdman.

Millor Actriu en Paper Secundari: Agata Kulesza, per Ida. Finalista en aquesta categoria: Rene Russo, per Nightcrawler.

Millor Guió: El Gran Hotel Budapest. Finalista en aquesta categoria: Birdman.

Millor Fotografia: Birdman. Finalista en aquesta categoria: Mr. Turner.

Millor Disseny de Producció: El Gran Hotel Budapest. Finalista en aquesta categoria: Snowpiercer.

Millor Muntatge: Boyhood. Finalista en aquesta categoria: El Gran Hotel Budapest.

Millor Música: Inherent Vice, ex-aequo amb Under the Skin.

Millor Film de Parla No Anglesa: Ida. Finalista en aquesta categoria: Winter Sleep.

Millor Documental / Film de No Ficció: Citizenfour, de Laura Poitras. Finalista en aquesta categoria: Life It self, de Steve James.

Millor Film d’Animació: El conte de la Princesa Kaguya, d’ Isao Takahata. Finalista en aquesta categoria: The Lego Movie.

Foto: Boyhood Inc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!