Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

30 d'abril de 2014
0 comentaris

Quinzena dels Realitzadors – Canes 2014: “El conte de la princesa Kaguya”, d’ Isao Takahata

Soci del gran Hayao Miyazaki, el veterà Isao Takahata ha invertit vuit anys a fer possible l’adaptació a la gran pantalla del Taketori Monogatari, un dels primers textos de la literatura japonesa. Una nova producció de Studio Ghibli, de què el cineasta en va ser cofundador.


El conte de la princesa Kaguya (Kaguya – Hime No Monogatari | Le conte de la princesse Kaguya)

Direcció: Isao Takahata. Guió: Isao Takahata, Riko Sakaguchi, adaptació de Taketori Monogatari, un dels primers textos de la literatura japonesaMúsica: Joe Hisaishi. Producció: Studio Ghibli Inc. (Japó). Durada: 2h17.

Film d’animació.

Sinopsi: Una minúscula princesa, Kaguya, “la princesa lluminosa”, s’està en una canya de bambú. La descobreixen i en tenen cura un vell tallador de bambú i la seva dona. De mica en mica, es va transformant en una noia seductora, d’una bellesa que provoca l’admiració de tots els que la coneixen. En particular, deixa fascinats cinc nobles pretendents que hauran de superar reptes impossibles amb l’esperança d’obtenir-ne la mà. Quan sigui l’hora, ella haurà d’encarar el seu destí…

Vídeos: Tràiler VO llarg | Q&A film.

Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Disney-Fr. Més informació: Web oficial (jap) | Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


QUINZENA DELS REALITZADORS – Canes 2014

El conte de la princesa Kaguya


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Canes 2014: programa dc 21 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Quinzena | La selecció.

Reconeixements a Canes 2014: No.


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Pendent. Estrena: al mercat francès, 25.06.2014.

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Director: Isao Takahata (Mie, Japó, 1935).  Graduat a la Universitat de Tòquio, en Literatura Francesa. Treballà a la Toei Animation Company i és, amb Hayao Miyazaki, cofundador de Studio Ghibli. Col·laborador estret de Miyazaki, particià en la realització de sèries televisives com Heidi i Marco.

Extracte de la seva filmografia: Taiyou no ouji Horusu no daibouken (1968), La tomba de les lluernes (1988), Records de l’ahir (1991), Pompoko (1994), Els meus veïns els Yamada (1999), El conte de la princesa Kaguya (2014).

FOTO El conte de la princesa Kaguya, d’ Isao Takahata


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!