BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

16 de setembre de 2016
0 comentaris

Fins que no declarem la independència al Parlament no existirem a nivell internacional. (Josep Castany, CA)

13/setembre/2014

S’ha fet creure a la gent que a base “d’internacionalitzar el conflicte”, com es diu ara, obtindrem el reconeixement internacional. Però resulta que el reconeixement d’un nou Estat Català independent un cop el nostre Parlament proclami la independència no té res a veure amb això. El que s’ha estat treballant fins ara, i s’ha fet força bé, és la diplomàcia pública, l’objectiu de la qual és fer soroll a nivell internacional, fer visible el conflicte nacional entre Espanya i Catalunya i guanyar simpaties internacionals. Però això no es pot confondre amb el reconeixement internacional del nou Estat Català que es treballa per d’altres vies i usant uns altres paràmetres i mètodes. Fins que no declarem la independència al Parlament no existirem a nivell internacional i per tant que ningú no esperi que algú de pes en l’escena internacional es posicioni a favor de la nostra independència abans de proclamar-la.

Josep Castany El reconeixement internacional es negocia amb les potències mundials i regionals de forma molt discreta abans de proclamar la independència, i si ho has lligat bé qui t’ha de reconèixer et reconeixerà.
Josep Maria Hospital Fornells
Josep Maria Hospital Fornells Si no et declares independent (D.U.I.), seguint unes normes internacionals (Canadà, i altres casos), segueixes essent un problema nacional (Regne de Franco).
Noemí Serra
Noemí Serra Els congressos Sionistes i les negociacions amb GB per acoonseguir el retorn a Israel van ser cabdals. Hertzel parlava sovint de la internacionalització del conflicte. Però òbviament no ens podem comparar amb ells. I en Puigdemont & Cia, parlen de Catalunya.
Israel, Estònia, per exemple, NO tenien ningú quan van fer la DUI i no va ser fins després que els països, alguns com Islàndia que els van donar el vot de confiança. Amb Catalunya hauria de passar el mateix, però la generalitat no vol anar en aquest sentit

A nivell internacional el Govern va explicant que volen exercir el dret a decidir no pas que crearan un nou estat.. A les potències i als estats el que els interessa saber és si el teu Parlament proclamarà la independència o no (és aquí on demostres la determinació que realment vols la independència, i ens ho han preguntat unes quantes vegades aquests darrers 30 anys) i evidentment també volen saber com aquest nou estat afectarà els seus interessos, i és aquí on tens marge de negociació per a guanyar-te el reconeixement del nou estat Estat Català independent un cop proclamada la independència.

D’en Toni Babia:

“Experts del món estudien que collons poden ser unes eleccions constituents en un estat no constituït.”

 

Josep Castany
Josep Castany Juanma Rodríguez, t’envejo. Fas bé de no mirar les notícies, no diuen res de nou ni plantegen res de nou; hem tornat de pet al 2012. I l’estafa segueix i la gent se la segueix empassant amb una alegria tan infantil que resulta increïble.
M’agrada · Resposta · 1 · 11 hores · Editat
Núria Ttg
Núria Ttg Hi ha qui diu que no parla clar per no ensenyar totes les cartes a l enemic…però està clar que eleccions Constituents han de ser després de la DUI…el full de ruta que vam votar ho diu clarament…
M’agrada · Resposta · 2 · 5 hores

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!