SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

3 de juliol de 2014
0 comentaris

PROPOSTA A FAVOR DE LA CONSULTA

Ple de març: Una sessió de sis hores ( i XII )

Arribem a les acaballes de la sessió amb la moció a favor de celebrar la consulta. La proposta és un pas més, després de reconèixer en el Ple del passat octubre el dret a decidir.

Els continguts de la moció han estat negociats pels representants locals de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) per tal d’aconseguir l’adhesió de la majoria. Així, formalment, la moció és presentada per a tots els grups municipals excepte el PP.

Els acords recullen explícitament:

PRIMER. La constatació de l’acord entre una majoria de les forces polítiques parlamentàries catalanes, de la voluntat de fer possible la celebració d’una consulta on el poble de Catalunya pugui decidir, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu i el de les relacions entre Catalunya i Espanya.

SEGON. La necessitat que el Govern d’Espanya i el Govern de Catalunya busquin el diàleg i el pacte, per tal de fer possible la consulta, amb transparència, acordada i en el marc de la legalitat.

TERCER. Que l’Ajuntament de Sabadell, d’acord amb el que s’estableixi legalment, doni suport a la Consulta per decidir el futur polític de Catalunya i faciliti les infraestructures i mitjans que calgui per la seva realització.

QUART. Demanar als mitjans de comunicació de titularitat pública, tant de l’Estat com de la Generalitat de Catalunya, i vetllar especialment en el cas dels de titularitat de l’Ajuntament de Sabadell, l’exercici de la seva funció informativa en un marc d’estricta neutralitat envers les diferents opcions plantejades en la consulta.

CINQUÈ. Manifestar el respecte institucional d’aquesta corporació als acords que majoritàriament s’adopten al Parlament de Catalunya per tal de que el poble català pugui decidir i ser consultat.

SISÈ. Trametre aquests acords als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés de Diputats, a les entitats de Sabadell, a les entitats municipalistes (FMC i ACM), a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’Assemblea Nacional Catalana, així com donar publicitat d’aquests acords a través dels mitjans de comunicació.

Coneguda la posició inequívoca de CiU, l’Entesa per Sabadell, ICV i EUiA només cal ressaltar que donada la postura del PSC a nivell nacional es fa una mica estrany el seu suport a la proposta, situació que aprofita el PP per acusar-lo de trencar les regles del joc dins del marc democràtic i convertir-se en una organització sense referents d’alguna cosa.

Finalment la feina feta per l’ANC fa història: la moció és aprovada per l’aclaparadora majoria de 23 vots a favor i dos en contra del PP. Cal comentar que ja eren absents: el regidor no adscrit Antonio Vega i la portaveu de EUiA Maria Sol Martínez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!