Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

10 d'octubre de 2015
0 comentaris

Mossos i Policia Nacional

ADIF ha decidit denunciar a la Policia Nacional (policia espanyola) el sabotatge patit en la xarxa de fibra òptica que suposà l’aturada de trens AVE a Catalunya. Els Mossos ja estaven investigant-ho, com han fet en la resta de casos similars, i amb força èxit, tenint en compte la magnitud de la comesa.

 

És millor que els cossos policials, la policia, no surtin als mitjans, llevat que sigui perquè ha resolt crims, ha protegit drets o ha evitat delictes. Si han de sortir per qüestions competencials, mal assumpte.

 

De pas, es qualifiquen els fets com matèria terrorista per evitar que el jutjat català que té diligències obertes se n’ocupi. Serà l’Audiència Nacional, amb seu a Madrid, qui investigui el cas, si se’n declara competent.

 

En condicions normals, els Mossos investigarien i resoldrien el cas, que succeeix en temps de vaga de treballadors de RENFE, sense que se’n fes qüestió. La disputa política té molt a veure en l’actuació de l’Estat, amb un Govern del Partit Popular en risc de perdre la Moncloa. De la qüestió catalana s’espera que produeixi rèdits.

 

D’aquí l’acusació, poc intel·ligent i gens digna, feta per ministres espanyols, sobre l’escassa, al seu criteri, atenció que el Mossos presten a la protecció de la línia. Subliminarment, sembla que qualifiquin la infraestructura d’espanyola, quan els perjudicats són els catalans, com sempre que es tracta de Renfe. Plou sobre mullat.

 

Els Mossos han demostrat, a bastament, ser una policia integral i eficaç que ajusta les seves actuacions a la llei i que actua professionalment i impecable. El conseller prou que ha explicat amb xifres a la mà com actuen per prevenir i resoldre els casos vinculats amb la infraestructura ferroviària. Els Mossos volen treballar bé sempre.

 

Adif, en denunciar, per ordre de la superioritat, el delicte a la Policia Nacional actua com el qui té alguna cosa a amagar i no vol que se sàpiga. Un dia a o altre, es substanciaran els fets en un tribunal i se sabrà tot.

 

Per cert, el lloc on es van fer els talls no té protecció de videovigilància i la instal·lació és fàcilment atacable. Amb cinc minuts, els talls van quedar fets i el desastre organitzat. Adif no haurà fet alguna cosa malament? I, per sobre de tot, els que han fet alguna cosa mal feta són els qui van tallar la fibra òptica. Aquests són els culpables.

 

Em sembla que el Govern espanyol, i tothom, faria bé de deixar treballar amb normalitat els cossos policials i no posar-los en el focus de la notícia. Normalitat, és la millor recepta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!