Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

23 de març de 2018
0 comentaris

Amb Jordi Turull

El candidat a president de la Generalitat Jordi Turull, tot just abans de ser empresonat, ha fet una crida a ser investit demà pel Parlament de Catalunya. El gest l’honora, demostra la fermesa del seu patriotisme en uns moments tan difícils i és un encert polític que mereix ser acomplert per invertir la dinàmica dels esdeveniments en favor de la causa independentista. La CUP té l’oportunitat de canviar el sentit del seu vot perquè les circumstàncies també han canviat respecte a la sessió d’ahir: hi pot haver un president de Catalunya a la presó i un altre a l’exili, un missatge al món explicatiu de quina és la situació d’ocupació que pateix Catalunya.

Si la CUP fa aqueix pas evita que hi hagi noves eleccions i que es pugui constituir un govern autonòmic, i a més, que el Govern de la República de Catalunya a l’exili pugui continuar essent el referent polític a nivell internacional amb Carles Puigdemont al capdavant. Cal, però, que el president Roger Torrent no desconvoqui unilateralment la sessió demà, (evitant reincidir per segon cop en la mateixa errada que va cometre per indicació d’ERC el proppassat 30 de gener).

Post Scriptum, 17 de juny del 2018.

El conseller Turull demostra qualitat humana i patriotisme en aqueixa entrevista que avui publica El Nacional i, a més, aporta reflexions constructives per fer realitat la República catalana.

Post Scriptum, 1 de desembre del 2018.

Cada cop admiro més el coratge de Jordi Turull adoptant un comportament digne d’un patriota català davant el jutge Llarena i ara emprenent amb Jordi Sànchez una vaga de fam per denunciar l’arbitrarietat de la justícia espanyola.

Post Scriptum, 22 de març del 2019.

Arnau Lleonart publicà ahir a Vilaweb un article d’obligada lectura que fa honor al patriotisme del qui podria haver estat president de la Generalitat i avui està pres a Madrid: “La investidura fallida de Turull: el dia més trist del procés”. I avui, el mateix Jordi Turull piula que un any després de la seva detenció: “El compromís i les conviccions continuen intactes”.

Post Scriptum, 20 d’abril del 2019.

Jordi Turull ha parlat mitjançant videoconferència a l’acte de Junts per Catalunya a La Seu d’Urgell donant, un cop més, una lliçó de patriotisme i dignitat.

Post Scriptum, 14 d’octubre del 2019.

De totes les reaccions dels presos nostrats avui condemnats pel Tribunal Supremo la de Jordi Turull és la que ho sintetitza tot: “Visca Catalunya lliure”.

Post Scriptum, 3 de desembre del 2019.

He llegit d’una tirada el llibre que la periodista Gemma Aguilera ha escrit a partir de converses amb Jordi Turull, “Persistim” (Columna Edicions, Bareclona, 2019), on el conseller pres deixa constància del seu patriotisme i dignitat. És la crònica dels prolegòmens del referèndum del Primer d’Octubre i els esdeveniments posteriors fins arribar al judici infame al Tribunal Supremo. Sense burxar en el sectarisme d’ERC i la deslleialtat d’Oriol Junqueras envers el president Puigdemont, la seqüència dels fets és clarificadora de les causes de la manca d’unitat independentista que és a l’origen de les negociacions d’Esquerra amb el PSOE: la prioritat d’objectius personals i de partit per davant dels de país (pàgina 85). Turull opta per persistir com a estratègia en contrast amb els qui aparentant negociar no fan més que claudicar (pàgina 97).

Post Scriptum, 13 de febrer del 2021.

L’entrevista d’Andreu Barnils a Jordi Turull ahir a Vilaweb confirma la seva gran envergadura política i patriòtic: Jordi Turull: “O ens entenem junts o ens penjaran separats”.

Post Scriptum, 13 de juliol del 2021.

El 4 d’aqueix mes, a Vilaweb, Jordi Turull exposava oberta i honestament el seu pensament, actitud que hom no pot atribuir a d’altres indultats: “Els qui tiren el carro han de respondre què estan disposats a fer”. És lúnic de tots els indultats que fa un acte públic de persistència en el compromís independentista fent una Travessa per la Llibertat caminant de Portbou a Arnes, (llàstima que no trenqui les fronteres autonòmiques i no la faci de Banyuls de la Marenda a Vall de Roures). Però dit això, com és possible que onze anys després del començament del procés independentista no hi hagi estructures d’estat en construcció al marge del règim autonòmic ? No hi hagi una direcció col·legiada amb voluntat i capacitat per sostenir el conflicte amb el poder espanyol ? Aqueixes absències expliquen la facilitat amb la qual els actors que volen desconstruir l’independentisme, ERC fonamentalment, apuntalin Espanya i el retorn a l’autonomisme.

Post Scriptum, 1 de novembre del 2021.

El proppassat 26 d’octubre vaig anar a escoltar Jordi Turull presentant el seu llibre “Persistim” a Altafulla per fer-me una idea de la seva personalitat en directe. La meva percepció és que transmet honestedat i patriotisme, i plantejaments creïbles i constructius.

Post Scriptum, 13 de juny del 2022.

El gest d’avui de Jordi Turull tornant a proposar David Torrents com a secretari d’organització després d’haver estat descavalcat de la candidatura unitària al darrer congrés l’honora, en contrast amb les miserables actituds de Jordi Sánchez i David Saldoni, que deixen rere seu una gestió políticament nefasta que situa Junts al caire de la marginalitat i el seguidisme dins de la sociov-erc-gència.

Post Scriptum, 19 de març del 2023.

Avui, a Vilaweb, Jordi Turull fa autocrítica: “Amb la investidura de Puigdemont ens hauríem d’haver plantat”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!