Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

11 de gener de 2016
0 comentaris

Josep Andreu, nou president de l’AMI ?

Avui, Josep Andreu, alcalde de Montblanc i fins ara vice-president de l’AMI ha assumit provisionalment les funcions de president de l’associació arran de la dimissió de Carles Puigdemont en haver estat escollit President de la Generalitat. Probablement serà ratificat pel Consell Directiu el proper 26 d’aqueix mateix mes i esdevindrà així un element clau pel impulsar dels dels governs locals el procés d’independència en curs.

El seu nomenament és rellevant per dugues raons: la primera per la seva vàlua personal, pel seu acreditat patriotisme de pedra picada i per la seva credibiltat social confirmada en els diversos càrrecs institucionals que ha ocupat (senador, diputat al Congreso, diputat al parlament i alcalde de Montblanc). La segona perquè en aqueixa hora històrica al Camp de Tarragona el pes dels partits espanyolistes és notable i la incidència dels partits que donen suport al Govern de la Generalitat no està a l’alçada del moment ( en ciutats com la meva, Tarragona, per exemple).

Tampoc, ara per ara, en aqueixes comarques no hi ha dirigents independentistes amb responsabilitats institucionals amb prou autoritat moral per invertir una correlació de forces no prou favorable a la causa nacional catalana i fer decantar el gruix dels votants d’En Comú Podem a les darreres eleccions espanyoles cap al camp del Sí a la creació de l’Estat català. El meu estimat amic i company d’antany, Pep Andreu pot ser un home clau en un territori també clau pel futur del nostre país.

Post Scriptum, 12 de gener del 2016.

En aqueixa entrevista publicada avui mateix per Reus Diari, Josep Andreu valora l’elecció del nou president de la Generalitat i la seva pròpia nova responsabilitat com a president de l’AMI.

Post Scriptum, 26 de gener del 2016.

Josep Andreu, finalment, no serà president de l’AMI segons ha decidit la directiva de l’associació ja que la candidatura de consens entre CIU i ERC que es presentarà a l’assemblea general prevista per l’abril vinent l’encapçalarà l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú Neus Lloveras.

Post Scriptum, 19 de març del 2018.

Arran de la renúncia voluntària de Neus Lloveras a la reelecció com a alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i a la presidència de l’AMI ha estat escollit per substituir-la Josep Maria Cervera, batlle del Port de la Selva, un home del PDECat que pot rellançar l’entitat en un moment de desorientació estratègica del conjunt del moviment independentista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!