Prendre la paraula

jordimartifont

3 de maig de 2016
0 comentaris

Marc Absolució! Concentració de suport el 5 de maig a les 9.30h als Jutjats de Reus. #jotambéxiulava

marc
Marc Absolució! Es convoca concentració de suport el 5 de maig als Jutjats de Reus. #jotambéxiulava

La vigília de Sant Pere de l’any 2012, coincidint amb la Tronada de Completes, bona part de la ciutadania que omplia la plaça del Mercadal de Reus va mostrar el seu rebuig a les retallades i a la corrupció político-empresarial que ha patit –i pateix– Reus, amb una sorollosa xiulada dirigida als polítics i a les polítiques, en especial, al (des)govern CiU-PP de Carles Pellicer i d’Alícia Alegret, els màxims exponents a Reus d’una classe política cada cop més incompetent i més allunyada de la ciutadania, sense oblidar el trist paper de l’antic govern municipal.

En el decurs de la protesta i davant de la magnitud de la xiulada, alguns membres dels cossos policials, en un excés de zel i prepotència, van tenir una actuació violenta i desmesurada coaccionant i impedint el dret a la llibertat d’expressió de la ciutadania. Diverses persones, entre elles, alguns menors d’edat i membres del seguici festiu, van ser colpejades i/o van rebre empentes per part de la policia. En una mostra més de la seva manca de professionalitat, alguns agents van arribar a insultar greument els manifestants, i un agent de la Guàrdia Urbana –amb l’uniforme de gala?!– va utilitzar un sabre per colpejar alguns ciutadans… VERGONYA!

No hi ha cap dubte que el principal causant dels incidents i la tensió que es van viure al Mercadal va ser l’operatiu policial –amb la manca de professionalitat d’alguns agents– i la ineptitud o malícia dels individus que dirigeixen l’àrea de seguretat ciutadana de l’Ajuntament. Fins i tot, els manifestants van ser els qui van haver de ficar pau.

Tot i així, i com és habitual en la pseudodemocràcia que ens regeix, les autoritats van intentar tergiversar els fets i criminalitzar els/les participants en una protesta plenament legítima i pacífica.

Com a conseqüència, 7 persones van ser encausades injustament (una d’elles va ser detinguda i va passar més de 30 hores tancada a la comissaria dels Mossos d’Esquadra) per participar en la xiulada, acusades dels pressumptes delictes de desordres públics i d’atemptat a l’autoritat (i es demanaven penes de presó a diferents encausats). L’objectiu era ben clar: atemorir i silenciar les veus crítiques a Reus mitjançant denúncies i sancions econòmiques.

Després de 4 anys totes les persones encausades, excepte el Marc van ser absoltes pel jutge. El jutge que va deixar per escrit que l’atestat policial, principal prova en la instrucció judicial, mantenia arguments poc professionals i, fins i tot, alertava que algunes dades personals dels encausats presentades per la Guàrdia Urbana podrien vulnerar la llei de protecció de dades personals. Després de 4 anys, l’Ajuntament de Reus està immers en un macro procés judicial amb més de 100 persones encausades per corrupció. Per què xiulàvem per St.Pere del 2012? La resposta és clara! Prou corrupció!! Responsabilitats JA!

Volem deixar ben clar que qualsevol intent de reprimir la lliure expressió de la ciutadania toparà amb la nostra més enèrgica oposició, ara i sempre.I és per això que exigim l’absolució del Marc, el darrer encausat.

Dijous 5 de maig , el Marc afrontarà un judici on li demanaran 2 anys de presó. La solidaritat és la nostra millor arma. Us esperem a la concentració pacífica davant del jutjats de Reus el proper dijous 5 de maig a les 9.30h.

Ni retallades! Ni repressió! Ni corrupció! MARC ABSOLUCIÓ!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!