Prendre la paraula

jordimartifont

26 de maig de 2015
0 comentaris

Literal Barcelona – Fira d’idees&llibres radicals

literal

Dossier_premsa_activitats_Literal_Barcelona
Programació completa de la fira Literal Barcelona.

Serà a Barcelona, a l’antic complex fabril Fabra i Coats, al Carrer Sant Adrià, 20 a Sant Andreu del Palomar, els dies 29, 30 i 31 de maig de 2015

Adjuntem el dossier de premsa amb tota la informació.
També podeu consultar els detalls de tota la programació a www.literalbcn.cat

“Literal” és allò que surt tal com raja, allò que no necessita subterfugi. La literatura ha estat un dels camps de batalla més disputats per defensar els interessos dels desposseits contra el poder. I és que en els darrers temps hem vist una nova onada creativa invaint les nostres llibreries. És aquesta onada creativa d’idees i de llibres que volem que es trobin a la nostra ciutat amb la intenció d’impulsar i promoure aquells que tot l’any estan produint i reproduint aquestes idees.

INAUGURACIÓ DE LITERAL
DIVENDRES 29
SALA GRAN > divendres 29, 19:00h
Complex fabril Fabra i Coats

Literal serà una fira de llibres i idees on s’ajuntaran editorials, llibreries, autores i autors, lectores i lectors per compartir, discutir i sommiar, sobre el món en què vivim i com transformar-lo. Des de la cultura i el pensament crítics gaudirem de la millor literatura crítica compartint-la amb qui la crea.
Els impulsors d’aquesta fira han estat les editorials Tigre de Paper, Pol·len, Bellaterra i Icària editorial juntament amb el grup Contrabandos. Recolzen els següents mitjans de comunicació: La Directa, Alternativas Economicas, Eldiario.es, JotDown, Revista Mongolia.

Objectius de Literal Barcelona:
• Promoure una nova manera de relacionar-se dins del món del llibre polític.
• Portar nous públics al pensament crític i al llibre polític.
• Impulsar el mercat social entorn el món del llibre.
• Estrènyer els lligams entre la cultura i l’economia solidària.
• Enfortir l’economia i les formes cooperatives en la cultura.

Sala de Conferències
8 conferències per parlar dels temes més candents ara mateix, música i lluita, filosofia i gènere, els nous periodismes, economia crítica i cultura lliure. Aquestes seran les temàtiques de les conferències que s’oferiran durant els dies de fira, amb la participació de les autores i autors més destacats en les diferents matèries. Debats entre els protagonistes d’aquestes categories en conflicte.

Sala d’Entrevistes
S’organitzaran més de 30 debats, presentacions de llibres, tertulies, etc… dinamitzades pel millor periodisme crític en l’actualitat.
Entrevistes, taules rodones i presentacions de llibres de les més de 30 editorials. Aquestes activitats estaran dinamitzades pels mitjans col·laboradors: Directa, Diagonal, La Marea, L’accent, Pikara Magazine, Viento Sur, Alternativas económicas, Revista Mongolia, Ràdio Terra, Crític, CatalunyaPlural / El Diario.es, L’Andreuenc, La Llamborda i L’Alternativa.tv

Banda sonora
Aquesta fira vol ser diferent, no estarà acompanyada del xivarri de fons que omple els pavellons firals, sinó d’una banda sonora on ens acompanyaran músics emergents i consolidats dels segells discogràfics més frescos de l’ambient cultural i contracultural de la ciutat. Es farà una banda sonora continuada durant tot el dia a part d’espectacles musicals específics de qualitat que ens amenitzaran els vermuts i els vespres. Perquè si no podem ballar no és la nostra revolució!

Podrem gaudir d’una programació continuada de música negra a càrrec del segell Say it Loud Records, i ho podrem acompanyar de cerveses artesanes gràcies als amics del Barcelona Beer Festival.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!