Jordi Mayoral

El bloc de Jordi Mayoral

4 de juliol de 2007
Sense categoria
6 comentaris

Contra la impunitat, un notari a cada museu

Les xifres de visitants dels museus de Catalunya que recull la Generalitat són dades, no us poseu les mans al cap, que dóna cada museu. És a dir, el Departament de Cultura no ho verifica de cap manera i, per tant, que t’aixequin la camisa és tan fàcil com entendre que això és un despropòsit.

Seria bo i molt interessant posar un notari a cada museu per tal que donés fe de les xifres de visitants que difonen els equipaments museístics. I és que comptar dues o tres vegades la mateixa persona, inflar xifres sense escrúpuls per seguir presumint de números irreals, esperpèntics i ridículs, hauria de ser, almenys, més difícil.

Per què no optem pel rigor i la veritat?

  1. Suposo que us agradarà saber que el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació té en marxa una comissió que treballa sobre "Estadística de Museus" i que introduïrà canvis molt substancials molt més enllà de la normalització del recompte de visitants.
    Es tracta que els responsables polítics, el públic i els mitjans de comunicació siguin conscients de les múltiples dimensions de l’activitat museística, incloses les activitats, la relació amb la docència, la recerca, la documentació dels fons, els moviments d’objectes, la col·laboració amb la justícia, etc…
    Es pretén enllestir els treballs a la tardor de manera que l’any viment es puguin donar dades diferents i ajustades a la realitat.
    Prepareu-vos, de totes maneres, pels titulars de l’estil "davalla fulminantment el nombre de visites d’alguns grans museus".
    Desgraciadament, és car i difícil d’esbrinar l’indicador fonamental: en quina manera els museus contribueixen a la societat? en quina mesura fam que els visitants surtin més crítics, més savis i millors?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!