Des del terrat de casa

Un espai per a l'opinió, obert a totes les aportacions i c omentaris

Dissenyem la “nova normalitat”

Publicat el 21 de gener de 2022 per Zequi Castellano i Moreno

Tan bon punt es puga dissenyar com cal la “nova normalitat”, el primer que s’ha de fer és, atendre les persones desprotegides; aquelles que, una vegada fets els estudis corresponents pels departaments de Benestar Social, es tinga prova fefaent, que ho tenen magre i que necessiten del suport de la col·lectivitat.

Tot seguit, s’ha de procurar un nou horari de botigues i comerços, al mateix temps que s’aplica la normativa que aprove una setmana laboral de 4 dies de treball i tres de descans, sense sobreexplotar els treballadors i treballadores. Això és possible. Altres països ja ho fan.

A continuació s’ha d’estudiar l’equiparació del preu dels queviures, per poder aplicar un comerç just als productors i productores agrícoles. Tot seguit, s’ha de revisar les polítiques de mobilitat, per aconseguir descarbonitzar el Planeta.

La “nova normalitat” ha de contenir –al menys- uns cèntims d’estima i de comprensió. Per això, subratlle la necessitat de redissenyar els horaris personals, professionals i comercials. En ells es troba la molla de l’os i, és per aquest segment, per on convé atacar el nou disseny de la societat que quedarà en acabant la pandèmia.

Ara fa 100 anys, que una altra alarma sanitària, va canviar la perspectiva social de la vida d’aleshores i, és per això que trobe que, 100 anys després, també s’han de falcar i restaurar la nostra activitat. Hem de saber recuperar el millor de tot el que hem viscut fins ara i prescindir del que ens és sobrer.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.