Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

17 de febrer de 2006
Sense categoria
4 comentaris

Tots a la manifestació

Per a la manifestació de demà a les cinc de la tarda a la plaça d’Espanya (i per anar cap a la de Catalunya) tinc dos desitjos. El primer és que sigui ben multitudinària i que els mitjans que l’han intentat silenciar quedin en evidència. Tots tenim ben frescos els intents de silenciar problemes que va dur a terme el PP i com va respondre la gent a l’Estat. El segon desig és que algun altre partit hi doni suport a darrera hora.

No entenc com poden haver deixat que només ERC hi doni suport. El lema "Som una nació i tenim el dret de decidir" el poden compartir PSC, CiU i ICV. L’esperit també, perquè al cap i a la fi es demana la fidelitat a un acord parlamentari que tots tres grups van signar. Ells!, paradoxalment, i no pas la gent del carrer. Com pot ser que no estiguin d’acord amb la concentració? No és pas una manifestació per exigir que es declari la independència immediatament.

Hi ha qui diu que no és una manifestació oportuna. Sembla que darrere d’això s’hi amaga l’error gravíssim d’incentivar la gent a donar carta blanca als representants polítics. El següent pas és dir-nos "no cal que aneu a votar, que ja ens ho manegarem entre nosaltres per seguir governant". Una iniciativa de la societat civil tan exemplar com aquesta mereix més respecte que la majoria de representants polítics. Molts d’ells han demostrat tenir molt poca habilitat per a la negociació. D’entrada, els qui han apostat per anar a Madrid pel seu compte han caigut en el parany més antic, el "divideix i venceràs". Senyors de CiU: no siguin tan prepotents i no se les donin de gats vells en política, perquè han caigut en la més vella de les trampes.

Per a ICV també hi ha retrets. Tots recordem el bus de l’Estatut i la despesa feta en publicitat des de la Conselleria de Joan Saura. La gent es va expressar en uns termes que ara han estat menystinguts, però per si això no fos suficient, quan la societat s’organitza per denunciar-ho i manifestar-se es troba que els suposadament tan interessats que es faci sentir la veu del poble ara brillen per la seva absència.

Saül Gordillo diu al seu bloc que a la sociovergència no li va gens bé aquesta manifestació. Segurament té raó, però per sota dels qui probablement sucarien de la sociovergència hi ha una pila de simpatitzants socialistes i convergents que no trauran cap benefici d’aquests eventual pacte i que, en canvi, silenciaran una denúncia amb la qual segurament estan d’acord. Tots ells haurien de venir demà a la manifestació i ajudar els respectius partits a tocar de peus a terra.

Seria desitjable la unitat de tots els partits en la manifestació de demà si no volem que la distància entre ciutadans i representants polítics augmenti. Sap molt de greu constatar l’escassa visió política, de país, que tenen els dirigents de PSC, CiU i ICV, però malament rai si la miopia també afecta les bases.

  1. No hi ha gaire més a afegir. Tens tota la raó. No sé si molta gent d’IC, CIU o PSC es miren aquests blocs, però si és així haurien de reflexionar una mica.

    Demà ens veiem.

  2. Hi estic d’acord. Només hi ha una cosa. Vostè diu, arran del pacte de la foto, que els de CiU són gats vells i que han caigut en la trampa. Jo penso que, en realitat, no van caure en cap trampa perquè els interessos de CiU passaven per fer el que van acabar de fent. Eren conscients del que feien en tot moment. En Zapatero s’hi va avenir aprofitant el moment ideal per fotre coça a ERC. Hem recordar les reticències del PSOE a l’hora de formar el tripartit arran del Pacte del Tinell. Mai han vist clar, des del PSOE, el pacte del PSC amb ERC.

    Durant tot el procés de negociació de l’Estatut va ser d’un tacticisme calculat, per part de CiU, que va culminar en la foto final Zapatero-Mas. En realitat els seus interessos no són els ens volen fer creure, el seu catalanisme és més aviat una pàtina que els serveix per fer-nos veure a galet i continuar amb un victimisme útil per a la seva tàctica. El que realment els interessa és fer de lobby econòmic de la dreta del país.  

  3. Fa pena però la mobilització de dissabte 18 serà "una flor que no fa estiu"…un cop s’acabi el recorregut de la mani, tothom cap a casa! Amb la desmobilització vindrà…irremeiablement, la partidització electoral a mans d’ERC.

    El 18, els d’ERC ja han decidit de bel antuvi, no hi ha res a decidir perquè ja fa temps que van renunciar a l’exercici del Dret d’Autodeterminació i a desmobilitzar l’independentisme per por a esbravar el galliner i perdre les poltrones. Aquesta és la realitat i jo així no hi jugo!

  4. Doncs jo no hi trobo a faltar a ningú, m´hi sobra ERC, si realment ,i tal com tu dius es una manifestació de la societat civil,500 entitats,ERC no hi ha d´anar a fer res, es mes ferà que hi vagi menys gent, per que jo mateix dubto, si ERC no hi anés, no dubtaria.

    Homònim

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!