7 de novembre de 2007
2 comentaris

Participació ciutadana a Sant Antoni: Com no saber ni convocar un acte

Ahir alguns membres del Xamfrà intentàrem assistir al Consell de Barri de Sant Antoni. Segons la informació apareguda al web de l’ajuntament era dimecres 7 a les 19:30 a les Cotxeres Borrell, segons la convocatòria oficial, dimarts 6 a les 19:30 al mateix lloc.

Ahir vam intentar assistir a l’acte i resulta que ens havíem equivocat de dia, a més ens van comentar que vàries persones també s’hi havien presentat un dia abans.

Un dels punts de l’anterior Pla d’Actuació de Districte (2003-2007) ja parlava de fomentar la participació i instaurar els Consells de Barri. Una bona manera de començar, seria sent mínimament rigorosos amb les escasses informacions que arriben a qualsevol veí o veïna.

Ni una cosa ni l’altra, en 4 anys no s’ha reunit ni un sol cop, i el dia que es comença es publicita poc, tard i amb errors. És dificil, doncs, assistir a uns consells, amb pocs veïns, on cap de les decisions que es prenguin o propostes que es presentin seran vinculants.

Ens preguntem si l’Ajuntament considera un èxit uns plens on, com el de la Nova Esquerra de l’Eixample (barri artificial, tot sigui dit), hi assisteixen menys de 40 persones.

Evidentment si l’únic interès que té un ajuntament com el nostre és rentar-se la cara, i poder dir que els barris s’organitzen per consells on la gent té la oportunitat de participar, ho podem considerar un èxit. Com menys gent hi vagi, sempre assegurant un mínim de participació de la seva corda, per ells millor.

  1. Finalment, el consell de barri es va fer l’endemà del dia convocat (quina hipocresia parlar de "participació ciutadana" i convocar consells amb dates equivocades…)
    Si voleu veure què s’hi va parlar, podeu llegir aquest resum que ha penjat un internauta del barri… Llegint-ho però, veig que ningú no va queixar-se per com es va convocar la reunió…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!