Fòrum Narcís Monturiol

Grup d'opinió

6 de maig de 2012
0 comentaris

El cinema català, una oferta competitiva?

 Berenar- Debat  del  Fòrum Narcís Monturiol.

El cinema català , una oferta competitiva?

Dia 17 d’abril de 2012, Restaurant Cabanela. BCN

Ponent: Pio Vernís

Màster en Gestió i Administració d’empreses, MBA, especialitzat en comunicació (Media MBA), Universitat Ramon Llull & Media Park, 1999. Llicenciat en Comunicació Audiovisual,. Universitat Pompeu Fabra, 1997. Soci a l’Agència WAW (Working At Weekend, SCP), especialitzada en cinema, responsable de més de 50 llançaments cinematogràfics .

Va moderar la sessió en Esteve Canet, membre del grup d’opinió “Fòrum Narcís Monturiol”.

El debat va durar dues hores i  van participar-hi 13 persones  provinents dels següents sectors: treballadors de l’ACA,  , professionals  del CSIC, productors aficionats de cinema  i un empresari del sector químic- farmacèutic.

Exposició del ponent:

Va fer  una radiografia molt complerta de la situació del cinema a Catalunya i dels continguts i de les possibilitats de la Llei del Cinema de Catalunya ( gener de 2010) des de la seva perspectiva professional, en una intervenció  aproximadament d’una hora.

 

Va dividir la seva exposició en quatre blocs:

·         Llei del Cinema

·         Model de cinema comercial versus cinema d’autor

·         L’equilibri entre les necessitats de finançament del cinema català ( i mundial) per tal de fer  cinema que arribi al gran públic amb  qualitat i continguts culturals i humanístics.

Va situar el debat explicant a grans trets la Llei del Cinema  de  Catalunya. En destacà la millora i la facilitació per als processos de distribució i  les dificultats econòmiques actuals per aplicar la llei.

En el debat posterior es van produir 10 intervencions , que van permetre debatre amb el ponent sobre el model de cinema francès i el dels EEUU, l’un en general amb un paper més rellevant  del director,  l’altre més fonamentat en els productorsi les grans produccions.

 En Pio  Vernís va parlar força sobre els costos  econòmics de fer una pel·lícula, utilitzant exemples mol didàctics.

 

En relació a la salut  del cinema català va explicar dades que conviden a l’optimisme: Pel·lícules, bons actors , bons directors i un cine  jove que va “in crescendo”.

Gran part del debat es va situar sobre el cine comercial  i el cinema d’autor: Sintetitzant distracció o cultura .

Costa molt fer un film comercial amb valors culturals i humans sòlids. En tenim un   bon exemple al cinema català  : Pa negre.

Es va parlar  de la relació entre els professionals  i les persones que fan cine amateur.

 El berenar- debat va ser molt didàctic per als  que només som  bons aficionats al cine.  Es va comptar amb la presència entre els assistents  de dues persones productores de cine amateur , la qual  cosa va enriquir el debat.

 

Fòrum Narcís Monturiol, Barcelona 6 de maig de 2012

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!